Новини

 

КНУ спільно з європейськими партнерами працюють над проєктом покращення екології

12.04.2024

Представники КНУ імені Тараса Шевченка взяли участь у нараді за проєктом Erasmus+ KA220-HED «Зелені дахи у закладах вищої освіти як сталі дослідницькі центри задля виховання залученості, екологічної свідомості та продукування O2» («Green Roofs in higher education institutions as sustainable cEnters for research, participation, ENvironmental consciousness and O2 generation» – GREENO2). Зустріч відбулася в Університеті Кадіса (Іспанія).

КНУ представляли директор ННІ журналістики Юрій Бондар, заступниця директора з науково-педагогічної роботи ННІ журналістики Анастасія Волобуєва та доцентка кафедри соціальних комунікацій Богдана Носова.

Протягом двох днів учасники ділились досвідом своїх університетів. Так представники університетів Кадісу та Тушії розповіли про діяльність університетських дослідницьких центрів, що займаються технологією впровадження зелених зон. Для їх створення та розміщення планують використовувати дахи окремих університетських споруд, щоб облаштувати зручні місця для навчання й відпочинку. Представники цих університетських спільнот вже мають реальні напрацювання у реалізації проєкту Erasmus+ KA220-HED GREENO2. Вони поділилися новим досвідом захисту навколишнього середовища, поширення екологічної освіти, набутим в результаті впровадження GREENO2.

Координатор проєкту від КНУ Богдана Носова презентувала комунікаційний план GREENO2, що спрямований на сталий розвиток проєкту, поширення його результатів та побудову спільноти. Анастасія Волобуєва внесла низку суттєвих пропозицій до структури англомовного навчального курсу з екології та питань сталого розвитку, який напрацьовується в межах проєкту. Це буде відкритий освітній онлайн-ресурс для студентів (MOOC – Massive Online Open Course – Масовий відкритий онлайн-курс) на платформі відкритої освіти (Open Education). Юрій Бондар подав важливі рекомендації до першої редакції навчального посібника, що супроводжуватиме MOOC.

До слова, досвід розвитку відкритих освітніх ресурсів КНУ має також у взаємодії із закордонними партнерами в межах Університетського альянсу EUniWell – одного із 50 об’єднань європейських університетів, що вже підтримала Європейська Комісія в рамках програми Erasmus+.

 

Проєкт Erasmus+ КА220-HED GREENO2 реалізовується за підтримки Європейського Союзу та спрямований на розбудову вищої освіти, підвищення екологічної свідомості громадян і цінностей, що лежать в основі концепції сталого розвитку. Координує проєкт Університет Тушії (Італія). Партнерами є ще чотири виші: Київський національний університет Тараса Шевченка, Університет Кадіса (Іспанія), Університет соціальних і політичних наук «Пантеон» (Греція), Університет соціальної та медійної культури в Торунi (Польща) та три дослідницькі й консалтингові організації Xenios Polis Culture, Science and Action (Греція), LIM Srl Unipersonale (Італія), SG Gripen Europe s.r.l. (Румунія).

Тривалість проєкту: з 1 вересня 2023 року до 31 серпня 2026 року.

 

За матеріалами ННІ журналістики

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024