Новини

 

Засідання Вченої ради: підсумки за 11 квітня

12.04.2024

Затвердженню Правил прийому до Київського національного університету імені Тараса Шевченка у 2024 році  на всі ступені освіти було присвячене позачергове засідання Вченої ради, що відбулося 11 квітня.

 

Проєкт Правил прийому до КНУ у 2024 році представили на затвердження Вченої ради відповідальна секретарка Приймальної комісії Ольга Кобан і проректор з науково-педагогічної роботи Андрій Гожик.

Проєкт містить Правила прийому на навчання для здобуття освітнього ступеня бакалавра (магістра медичного спрямування), освітнього ступеня магістра, а також додатки, які охоплюють Правила прийому на навчання до аспірантури для здобуття ступеня доктора філософії, до Військового інституту КНУ, до Інституту Управління державної охорони України КНУ, до Інституту післядипломної освіти КНУ, прийому іноземців та осіб без громадянства.

Ольга Кобан зупинилася на особливостях вступної кампанії 2024. Так, цьогоріч для вступу на бакалаврський рівень вищої освіти абітурієнтам потрібно буде пройти національний мультипредметний тест (НМТ) з трьох обов’язкових предметів (українська мова, математика, історія України) та одного предмета на вибір (українська література, іноземна мова, біологія, фізика, хімія, географія). Для охочих вступати до магістратури у 2024 році проводитимуть єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ), а також єдиний вступний іспит (ЄВІ).

У Правилах прийому до КНУ наведено перелік освітніх програм та спеціальностей, за якими оголошується прийом на навчання, ліцензовані обсяги й нормативні терміни навчання, формули розрахунку конкурсних балів, строки прийому заяв і документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання, інші директиви для внутрішнього використання. 

Вступ на бакалаврські програми розпочнеться із проведення Національного мультипредметного тестування. яке цьогоріч відбудеться з 14 по 25 травня. Далі з 1 липня 2024 року вступники на бакалаврські (магістерські медичного спрямування) програми  зможуть зареєструвати електронний кабінет вступника. А прийом заяв від абітурієнтів розпочинається 19 липня, зарахування вступників на навчання за державним замовленням має відбутися до 10 серпня. Зарахування вступників на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб передбачене до 30 серпня у чотири етапи.

Вступна кампанія до магістратури розпочнеться з 7 травня 2024, коли стартує реєстрація охочих на складання ЄВІ та ЄФВВ. Основна сесія єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування на здобуття освітнього ступеня магістра триватиме від 24 червня до 15 липня. А прийом заяв від абітурієнтів триватиме з 1 по 22 серпня 2024 року. Зарахування вступників  за державним замовленням завершитися до 27 серпня, натомість зарахування за кошти фізичних та/або юридичних осіб триватиме до 30 вересня у три етапи.

«Переконаний, що вступна кампанія в Університеті пройде успішно, – підсумував Андрій Гожик. – Водночас потрібно відпрацьовувати механізми та вести роз’яснювальну роботу для батьків і абітурієнтів. Цьогорічний Порядок прийому від МОНУ складний, однак мусимо пристосуватися до вимог часу і працювати за тих обставин, які є».

Про Правила прийому до аспірантури та докторантури для здобуття ступеня доктора філософії та доктора наук у 2024 році доповіла проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова. Прийом заяв і документів відбуватиметься від 26 серпня до 2 вересня. Терміни зарахування вступників як за державним замовленням, так і за кошти фізичних та юридичних осіб визначені 1 жовтня для аспірантів та до 15 жовтня для докторантів.

Директор Оптико-механічного фахового коледжу Борис Гаприндашвілі ознайомив із Правилами прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти КНУ. Реєструвати електронні кабінети вступників, завантажувати необхідні документи для вступу на основі базової загальної середньої освіти можна розпочинати 25 червня, а подавати заяви і документи для участі в конкурсному відборі – 1 липня. Зарахування вступників за державним замовленням завершується 31 липня, за кошти фізичних та юридичних осіб – 3 серпня. 

Вчена рада ухвалила презентовані Правила прийому до Університету в 2024 році.

Під час засідання було також обговорено внесення змін до Положення про присвоєння вчених звань професора, доцента, старшого дослідника у КНУ. З доповіддю щодо цього питання виступив перший проректор Володимир Ільченко. Погоджено, що під час процедури присвоєння вчених звань враховуватимуться документи на підтвердження міжнародного досвіду від тих закладів вищої освіти, з якими Університет має договір про партнерство. 

Проректорка з науково-педагогічної роботи (зв’язки з громадськістю) Олена Добржанська нагадала, що традиційний Загальноуніверситетський день відкритих дверей КНУЕХРО відбудеться 18 травня, і закликала долучитися до його проведення відповідальних у структурних підрозділах.

Ще одним пунктом Порядку денного засідання Вченої ради було нагородження заохочувальними відзнаками КНУ, які вручив ректор Університету Володимир Бугров.

Подякою Київського національного університету імені Тараса Шевченка за активну участь у проєкті Апарату РНБО з інформаційно-аналітичного забезпечення відзначено таких працівників: Юліана Брайчевського (Географічний факультет), Нарімана Рафіка огли Дарвішова (Факультет психології), Іллю Ягіяєва (Факультет психології). 

За участь у цьому ж проєкті відзначено таких здобувачів освіти: Микиту Чуканова (студента 1 курсу ННІ міжнародних відносин), Олексія Василенка (студента 3 курсу Географічного факультету), Маргариту Горайчук (студентку 3 курсу Географічного факультету), Тетяну Зеленську (студентку 3 курсу Географічного факультету), Валерію Гребенюк (студентку 2 курсу Факультету психології), Анастасію Меркулову (студентку 3 курсу Факультету психології), Олександру Петренко (студентку 2 курсу Факультету психології), Дар’ю Стегній (студентку 2 курсу Факультету психології).

Наступне чергове засідання Вченої ради КНУ відбудеться 13 травня. 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024