Новини

 

Установчі збори Ради роботодавців Університету

26.10.2021

 

Обговорення перспективних напрямів співпраці між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка й потенційними працедавцями із найрізноманітніших галузей господарської діяльності відбулося під час установчих зборів Ради роботодавців КНУ.

 

Подію було проведено в головному навчальному корпусі Університету 26 жовтня 2021 року. Завдяки змішаному формату організаторам вдалося забезпечити присутність якнайширшого кола представників комерційного сектора України.

Інтереси КНУ імені Тараса Шевченка під час зустрічі презентували ректор Володимир Бугров, проректор з науково-педагогічної роботи Андрій Гожик, проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова, проректорка з науково-педагогічної роботи (гуманітарні питання) Інна Степанець, керівник Відділу сприяння працевлаштуванню та роботі з випускниками Роман Куриленко. До участі в Установчих зборах долучилися такі компанії, як ANCOR, appflame, BioPharma, Enamine, Equity, EY, Fozzy Group, Genesis, GlobalLogic, Integrites, KPMG, lifecell, Sigma Software, SoftServe, «Альфа-Банк», ГО «Громадське радіо», ЛУН і «Нова Пошта».

Загальною модерацією події опікувався Роман Куриленко, керівник Відділу сприяння працевлаштуванню та роботі з випускниками, який привітав учасників і висловив подяку працедавцям за готовність взаємодіяти з Університетом у таких важливих напрямах, як питання кадрового забезпечення.

Потому до слова було запрошено ректора КНУ імені Тараса Шевченка. Володимир Бугров наголосив у своєму виступі: «Діяльність Ради роботодавців Університету є неймовірно важливою складовою вдосконалення вищої освіти й представляє унікальний для України досвід комплексного вирішення питань успішного працевлаштування освіченої молоді». Ректор окреслив низку завдань, що потребують розв’язання в більшості українських ЗВО, і зосередився на головному з них – пошуку способів для оптимального суміщення академічних і професійних траєкторій, щоб випускник із набуттям класичної університетської освіти був готовим до виконання повсякденних обов’язків на своєму першому робочому місці. Наприкінці виступу Володимир Бугров закликав присутніх відмежуватися від особистого досвіду в навчанні чи веденні професійної діяльності, щоб разом з Університетом напрацьовувати оптимальні моделі двосторонньої взаємодії для подальшого вдосконалення навчального процесу.

Проректорка з гуманітарних питань Інна Степанець відзначила у виступі формування традиції стратегічної взаємодії ЗВО з комерційним сектором: «Університет має доволі тривалий досвід співпраці із працедавцями, а впродовж останніх шести років вдалося нарешті якісно трансформувати цю взаємодію для комплексного вирішення питань покращення якості освітніх послуг». Проректорка презентувала результати такої співпраці, зокрема, ішлося про запровадження навчально-еспериментальних лабораторій, облаштування модернізованих аудиторій і коворкінгів на базі Університету, проведення спільних освітніх заходів, розробку навчальних курсів та інші форми взаємодії.

Потому учасники перейшли до розгляду таких важливих аспектів співпраці між освітнім і комерційним середовищами, як запровадження дуальних освітніх програм – за доповіддю проректора Андрія Гожика; напрацювання процедур і механізмів успішної взаємодії бізнесу й науки – за виступом проректорки Ганни Толстанової; формування довіри до бренду роботодавців в студентському середовищі КНУ імені Тараса Шевченка – за інформацією Романа Куриленка; здобуття перших практичних навичок у роботі завдяки створюваній в Університеті платформі «KNU Hunt» – за виступом фахівця сектора неформальної освіти Дмитра Кругляка.

Наприкінці жвавих обговорень учасники зустрічі дійшли висновків, що КНУ імені Тараса Шевченка цілком готовий до якісної співпраці із потенційними працедавцями, тож наступними кроками для реалізації запропонованої стратегії стануть нові амбітні проєкти за участі всіх зацікавлених сторін.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024