Новини

 

Фізики відзначили 90-річчя Івана Горбаня

08.11.2018

Наприкінці жовтня на фізичному факультеті КНУ відбулося відкрите засідання кафедри експериментальної фізики, присвячене 90-річчю видатного вченого академіка НАН України, випускника фізичного факультету (1952), завідувача кафедри експериментальної фізики (1971-1998), декана фізичного факультету (1970-1972) Іван Степановича Горбаня.

На засіданні були присутні студенти фізичного факультету,  учні І. С. Горбаня, співробітники факультету та всі бажаючі.

Колега Віктор Олександрович Губанов розповів про науковий шлях вченого та його основні наукові праці.

Кілька учнів  ученого поділилися спогадами про процес наукової роботи під керівництвом Івана Степановича,  доктор фізико-математичних наук.

Професор кафедри Єщенко Олег Анатолійович нагадав про схильність академіка Горбаня до проведення експериментів, та достовірності експериментальних даних, що забезпечені були величезною кількістю зразків та дослідів.

 

Професор Дмитрук І.М. принагідно жартома згадав, що так і не зміг перевершити Горбаня І.С. при виготовленні найтоншого кристалу для дослідження особливостей поглинання світла.

 

В неформальному спілкуванні співробітники, які працювали с Іваном Степановичем, пригадали велику кількість цікавих та веселих історій, які траплялися за довгий час його роботи на кафедрі.

 

Дмитро Гринь, інженер кафедри експериментальної фізики

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024