Новини

 

Почесний доктор Єжи Возніцький відвідав КНУ

07.11.2018

Почесний доктор КНУ імені Тараса Шевченка, колишній Президент Головної ради науки та вищої освіти Польщі Єжи Возніцький упродовж 07–8 листопада 2018 року перебував із робочим візитом у Шевченковому університеті.

 

Президент Фундації польських ректорів, доктор технічних наук Єжи Возніцький зустрівся з ректором КНУ, доктором філософських наук Леонідом Губерським. На зустрічі представники українсько-польської координаційної групи обговорили шляхи реалізації двосторонніх угод.

У вітальному слові Леонід Губерський зауважив, що Єжи Возніцький прибув до України задля обговорення з адміністрацією Шевченкового університету ключових аспектів співпраці в галузі освіти й консультаційних нарад із Міністерством освіти і науки України. Ректор КНУ зазначив: «Ім’я Єжи Возніцького відтепер навічно закарбовано на університетських дошках пошани Почесних докторів КНУ, бо ж вічним є і сам Шевченків університет, і все, що пов’язано з його славетним ім’ям». Також Леонід Губерський поділився з польським колегою враженнями про візит до КНУ Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Єжи Возніцький подякував українським колегам за присвоєне звання й поінформував присутніх про ті можливості, що відкрилися перед ним у Польщі завдяки цьому.

Поважні представники навчальних закладів України й Польщі обговорили стан і перспективи розвитку наукового потенціалу освітніх закладів двох країн, презентували актуальні досягнення й здобутки навчальних закладів-партнерів і домовилися про подальшу реалізацію угод.

Нагадаємо, що присвоєння Єжи Возніцькому звання Почесного доктора КНУ відбулося цьогоріч на засіданні Вченої ради КНУ. Переглянути урочисту церемонію можна за покликанням.

 

Довідково: Єжи Возніцький – ініціатор започаткування стратегічного партнерства поміж Конференцією ректорів академічних шкіл Польщі й Спілкою ректорів вищих навчальних закладів України. Від 2014 до 2017 року було проведено низку двосторонніх візитів, підписано 2 угоди про співпрацю, реалізовано низку ініціатив щодо польсько-українського партнерства на рівні академічних середовищ. Наразі заплановано подальші кроки задля успішної співпраці поміж закладами вищої освіти обох країн.

 

Відео – Ельдар Якушин,

знімки – Наталя Мацибок-Стародуб, Тетяна Василик

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024