Новини

 

Геологи КНУ в Чорнобилі

19.05.2017

25-27 квітня 2017 р. викладачі, наукові співробітники та студенти ННІ «Інститут геології» взяли участь у Міжнародній конференції "Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища" INUDECO, що відбулась у м. Славутич. 

Представники державного та приватного секторів, неурядові та наукові організації взяли участь у відкритих дискусіях щодо використання критеріїв сталого і стійкого до зміни клімату розвитку, встановлення пріоритетів, визначення енергетичної політики, місця та ролі ядерної енергетики у нових реаліях.

 Завідуюча кафедри загальної та історичної геології професор О.М. Іванік та науковий співробітник О.В. Шабатура зробили наукові доповіді щодо дослідження геологічного середовища та геологічних процесів з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах критичної інфраструктури, а також проблем поховання радіоактивних відходів у стійких геологічних формаціях.

Встановлено наукові контакти з Японським Інститутом радіоактивності навколишнього середовища (м. Фукусіма), університетом Берклі (США), обговорено можливість спільних наукових досліджень зпроблем поховання радіоактивних відходів, радіоекології тощо.

Надзвичайно інформативнимиі вражаючими виявились екскурсіїдо Державної науково-дослідної установи «Чорнобильський центр з проблем ядерної безпеки, радіоактивних відходів та радіоекології», екскурсія (технічний тур) електропоїздом на ЧОРНОБИЛЬСЬКУ АЕС, до міського краєзнавчого музею та містом Славутич. Незабутньою була участь в акції «Ніч пам’яті».

Завідуюча кафедри загальної та історичної геології, професор Іванік О. М.   

Прес-центр

                                                                     

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024