Новини

 

Нарада з керівниками підрозділів: результати 23 січня

24.01.2023

Про початок другого семестру говорили під час традиційної наради керівництва Університету з очільниками структурних підрозділів, що відбулося 23 січня 2023 року.

Розпочинаючи засідання, ректор Володимир Бугров подякував усім причетним до організації візиту Президента України Володимира Зеленського та колишнього Прем’єр-міністр Великобританії й члена британського парламенту Бориса Джонсона в Університет. Ректор зауважив, що поважні гості були приємно вражені спілкуванням зі студентством КНУ. А Борис Джонсон навіть висловив бажання стати членом родини Шевченкового університету.

Далі Володимир Бугров привітав усіх з початком другого семестру та доручив службам проректора з науково-педагогічної роботи Андрія Гожика здійснювати моніторинг проведення навчальних занять.

За словами Андрія Петровича, 2 семестр у змішаному форматі розпочали 4 підрозділи: ННІ міжнародних відносин, факультети радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем, фізичний та хімічний. ННІ «Інститут геології» та ННІ публічного управління та державної служби розпочнуть змішаний формат трохи згодом. Всі інші підрозділи, окрім тих, які прописані окремо у наказі ректора від 27 грудня 2022 року, розпочали навчальний семестр дистанційно з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

Також ректор звернув увагу керівників навчальних підрозділів на підготовку до нового навчального року. Він зауважив, що у п’ятницю, 20 січня, відбувся спільний брифінг Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, Голови Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака, Голови підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлії Гришиної, в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерія Бойка та Генерального директора Директорату фахової передвищої, вищої освіти Олега Шарова, які представили модель організації і проведення вступної кампанії у 2023 році. У зв’язку з цим Володимир Анатолійович попросив керівників підрозділів, включно з ВІКНУ та ІУДОУ, спільно з проректором Андрієм Гожиком сформувати конкурсні пропозиції, на які буде оголошено набір у цьому році. А відповідно до сформованих пропозицій будуть проведені кадрові комісії.

Що ж стосується поточних кадрових рішень, то ректор зауважив, що відділом кадрів та фінансовими службами Університету завершується опрацювання паспорту бюджетної програми штатного розпису на поточний рік, які до кінця тижня будуть передані до Міністерства освіти і науки України.

Про засідання видавничої ради КНУ поінформував перший проректор Володимир Ільченко. За його словами, воно відбудеться у найближчий четвер. Видавничо-поліграфічним центром підготовлено звіт про виконання видавничого плану за 2022 рік, який буде розглянутий під час засідання. Також буде розглянутий та затверджений план видань на 2023 рік.

Проректорка з міжнародного співробітництва Ксенія Смирнова доповіла, що відділ міжнародних зв’язків розпочав прийом заявок на грантові програми ERASMUS+ рівня KA1 та спільно з відділом академічної мобільності веде оформлення заявок на програми мобільності для студентів та викладачів. Про всі можливості академічної мобільності можна дізнатися на сайтах та телеграм-каналах згаданих підрозділів.

Продовжуючи тему академічної мобільності, проректор Андрій Гожик звернув увагу на те, що у разі участі хлопців у конкурсі, їх обов’язково потрібно інформувати про Правила перетину кордону в умовах воєнного стану.

Дедлайни подання заявок на 2 конкурси від НФДУ нагадав начальник Науково-дослідної частини Олег Недибалюк. 27 січня закінчується прийом заявок на програму на отримання індивідуальних грантів на проведення досліджень (розробок) для українських вчених за підтримки Кембриджського університету «Кембридж – НФДУ 2022», а 31 січня – на програму «Наука для відбудови України у воєнний та повоєнний періоди». До 17 лютого можна оформити заявку на конкурс програми НАТО «Наука заради миру та безпеки» (NATO SCIENCE FOR PEACE AND SECURITY).

Про роботи з відновлення університетської інфраструктури, що постраждала внаслідок ракетної атаки 31 грудня, доповів проректор Олег Федевич. Він розказав, що господарські служби закінчують обстеження будівель Університету обстеження пошкоджених будівель Університету та готують документи, щоб подати на розгляд до Кабінету міністрів України. Наразі у Спорткомплексі завершено зашиття усіх пошкоджених вікон, відбуваються підготовчі роботи для проведення обстеження тримальних конструкцій спеціалізованою установою, планується відновлення теплопостачання.

Про заборгованість за проживання мешканців університетських гуртожитків говорила директорка Студмістечкка Ірина Лібак. Вона звернулася до керівників структурних підрозділів у сприянні розв’язання цього питання.

На завершення ректор подякував усім за роботу та побажав мирного і продуктивного тижня.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024