Новини

 

Підписано Меморандум про співпрацю з ВГО «Стоп корупції»

17.09.2021

 

Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Всеукраїнська громадська організація «Стоп корупції» уклали Меморандум про співпрацю 17 вересня 2021 року. Урочисте підписання відбулося під час відкриття семінару-тренінгу для регіональних активістів організації «Економічне зростання громад в умовах запобігання корупції» у Києві.

 

Підписанти домовилися про взаємодію в освітній сфері. Затвердження меморандуму відбулося під час відкриття семінару-тренінгу для підвищення кваліфікації регіональних підрозділів організації в одному з підрозділів університету – Інституті післядипломної освіти.

Ректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров привітав учасників семінару: «Цей захід, у якому ми з вами беремо участь, а університет виступає майданчиком, – надзвичайно важливий. Бачив, що ви вчора відвідали найвищий законодавчий орган… А ми – заклад вищої освіти, робота якого базується на чотирьох стовпах: високоякісна освіта, сучасна наука, інновації. Ми радо приймаємо вас у наших стінах».

Співзасновник ВГО «Стоп корупції» Роман Бочкала подякував ректору та директорці Інституту післядипломної освіти Наталії Ткаченко за гостинність. А також підкреслив важливість заходу: «Для нашої організації важливою складовою завжди було навчання, підвищення кваліфікації. Бо громадська місія, громадський активізм як складова суспільства полягає в тому, щоб перетворювати все те, що відбувається в суспільстві, на краще. Законними методами, тими інструментами, які дає законодавство. Важливе розуміння цього законодавства, розуміння того, де є права у нас як частини громадського суспільства, обов’язки, які є у тих чи інших чиновників, і які інструменти нам дає законодавство для того, щоб реалізовувати наші статутні завдання».

 

Договір про взаємодію підписали ректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров і Голова Правління ВГО «Стоп корупції» Ігор Бондарчук.

У меморандумі, зокрема, задекларовано:

  • співпраця Сторін для досягнення мети, яка спрямована на: реалізацію заходів у сфері освіти;
  • впровадження в освітній процес передового професійного досвіду;
  • організацію та проведення спільних освітніх заходів із метою підвищення кваліфікації, підвищення професійних компетентностей, спеціальних курсів, науково-методичних семінарів, конференцій, круглих столів з актуальних проблем;
  • обмін інформацією та залучення висококваліфікованих фахівців до участі в спільних освітніх заходах;
  • організацію взаємних візитів представників Сторін з метою ознайомлення та вивчення досвіду роботи;
  • розміщення інформації про заходи та події тощо.

Після урочистого підписання лектори університету розпочали навчальні програми для учасників тренінгу – членів ВГО «Стоп корупції», які стали депутатами місцевих рад, головами ОТГ, посадовцями органів місцевого самоврядування, членами громадських дорадчих органів місцевого самоврядування.

Мета першого спільного семінару-тренінгу показати учасникам навчання, які важелі впливу вони мають на рівні органів місцевого самоврядування, а також які інструменти вони можуть використати для зменшення корупційних ризиків у діяльності місцевої влади, створенні сприятливого середовища для розвитку місцевого дрібного та середнього бізнесу тощо.

 

За інформацією Інформаційного порталу СТОПКОР

 

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024