Новини

 

Відкриття зали засідань вченої ради імені акад. Ярослава Олійника

16.12.2020

 

На географічному факультеті КНУ імені Тараса Шевченка 14 грудня 2020 року відкрили Залу засідань вченої ради факультету імені академіка Ярослава Олійника. Захід було приурочено до дня народження багаторічного декана факультету, академіка НАПН України, доктора економічних наук, професора Ярослава Богдановича Олійника, серце якого перестало битися 5 жовтня 2020 року.

 

Символічну стрічку до зали перерізали в. о. ректора Університету акад. Леонід Губерський та в. о. декана географічного факультету проф. Сергій Запотоцький.

На захід прийшли друзі, учні та колеги Ярослава Богдановича, зокрема, директор ННІ «Інститут геології» проф. Сергій Вижва, декан факультету психології проф. Іван Данилюк, члени вченої ради, викладачі та співробітники факультету.

Леонід Васильович відзначив, що передчасна смерть Ярослава Олійника стала непомірною втратою для всієї географічної родини не лише Університету, а й України, а відкриття зали до його дня народження є символом світлої пам’яті й вдячності видатному науковцеві.

Гості та завідувачі кафедр поділилися спогадами із життя та діяльності декана факультету, згадавши цікаві моменти, які їм доводилося спільно пережити з Ярославом Богдановичем.

Присутні змогли оглянути світлини з найяскравішими моментами життєвого та наукового шляху Ярослава Богдановича. Світла та добра пам’ять про нього, визначного науковця й викладача, талановитого організатора науки й вищої освіти, назавжди збережеться в серцях його колег та учнів!

 

За інформацією географічного факультету КНУ

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024