Новини

 

Книга пам'яті Університету: Олександр Пономарів

14.10.2020

14 жовтня 2020 року на 85 році пішов з життя Олександр Пономарів – відомий мовознавець, доктор філологічних наук, професор кафедри мови та стилістики Інституту журналістики КНУ, академік АН вищої школи України, член Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка та Української національної комісії з питань правопису.

 

Більшість життя Олександра Даниловича пов’язана з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. Тут він навчався, тут понад сорок років присвятив викладанню мовностилістичних дисциплін майбутнім журналістам.

Професор Пономарів був автором сотень наукових та науково-публіцистичних робіт з питань мови, перекладав з новогрецької та п’яти слов’янських мов.

Світла пам’ять про Олександра Даниловича Пономарева – визначного вченого, талановитого викладача, поборника української мови – назавжди збережеться в серцях тисяч людей – його рідних і близьких, колег і учнів…

 

Колектив Шевченкового університету висловлює щирі співчуття родині Олександра Даниловича, його колегам і учням – усім, хто знав і шанував цю прекрасну людину.

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024