Новини

 

Засідання Приймальної комісії КНУ: підсумки 15 вересня

15.09.2020

Переведення на вакантні місця державного бюджету на  ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» медичного спрямування відбулося на засіданні Приймальної комісії Київського національного університету імені Тараса Шевченка 15 вересня 2020 року.

Участь у засіданні взяли Голова Приймальної комісії, ректор Леонід Губерський, перший проректор Олег Закусило, проректор Володимир Бугров, проректор Олександр Рожко, відповідальний секретар Приймальної комісії Андрій Креневич, директори інститутів, декани факультетів та інші співробітники, задіяні у роботі Приймальної комісії.

Відкриваючи засідання, ректор Леонід Губерський зауважив: «Цьогоріч до Університету вступило близько 8 500 осіб, що суттєво перевищує показники минулих років. Це свідчить про зростаючу довіру молоді до нашого Університету, його потужну репутацію і високу оцінку якості освітніх послуг. Також варто відзначити вдало проведену профорієнтаційну роботу, яка цьогоріч була ускладнена пандемією коронавірусу, що охопила весь світ». Ректор подякував усім причетним до вступної кампанії і побажав не зупинятись на досягнутому.

Приймальна комісія заслухала директорів інститутів та деканів факультетів щодо переведення на вакантні місця державного замовлення за ОС «Бакалавр» осіб, які мають таке право. Рішенням Приймальної комісії на вакантні місця було переведено 110 осіб з числа дітей учасників бойових дій, осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, дітей шахтарів, внутрішньо переміщених осіб та членів багатодітних сімей, а також на вакантні місця на спеціальності, котрим надається особлива підтримка.

Також відбулося зарахування другої хвилі вступників на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб за всіма спеціальностями на ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр».

Перший проректор Олег Закусило доповів присутнім, що з 14 вересня 2020 року розпочалося поселення студентів-першокурсників до гуртожитків Університету. Зважаючи на епідеміологічну ситуацію, у кожному гуртожитку працюють лікарі або молодший медичний персонал Університетської клініки. Олег Каленикович відзначив злагоджену роботу комісій з поселення факультетів та інститутів, які повністю забезпечують процес.

На завершення засідання, ректор нагадав, що цьогоріч Днем першокурсника буде 17 вересня 2020 року. Зважаючи на епідеміологічну ситуацію, Університет змушений відмовитися від велелюдних заходів, але разом з тим наші першокурсники повинні відчути себе членами великої університетської родини.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024