Новини

 

Науковці КНУ представили свої розробки на Міжнародній виставці «Зброя та безпека-2019»

08.10.2019

У Києві в Міжнародному виставковому центрі розпочала роботу найбільша українська виставка озброєння «Зброя та безпека-2019». Свої натурні та макетні зразки на ній представили державні та приватні підприємства.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка є одним серед 372 учасників з України та 16 іноземних держав.

Під час урочистого відкриття масштабного заходу глави міністерств оборони та внутрішніх справ Андрій Загороднюк та Арсен Аваков привітали учасників та висловили сподівання, що всім присутнім будуть цікаві зразки зброї та військової техніки, представлені у павільйонах та на відкритих майданчиках.

Шевченків Університет на виставці представляли співробітники Військового інституту, Інституту високих технологій,  ННЦ «Інститут біології та медицини», Астрономічної обсерваторії, фізичного факультету, факультету комп'ютерних наук і кібернетики, хімічного факультету, механіко-математичного факультету на чолі з проректором з наукової роботи Віктором Мартинюком.

Зокрема, команда винахідників Університету представили такі розробки:

Двохкоординатний прототип сейсмічного датчика для охорони об'єктів різного призначення (винахід Олександра Кульського, Інститут високих технологій).

Відразу три проекти представили науковці ННЦ «Інститут біології та медицини» Тетяна Берегова, Катерина Дворщенко, Микола Макарчук:

  • Психофізологічний комплекс визначення готовності військовослужбовців до виконання бойових завдань;
  • Методичні рекомендації для корекції патології суглобів при комбінованому  застосуванні хондропротекторів та мультипробіотиків вітчизняного виробництва;
  • Нові м'які пов'язки та методики їх застосування при лікуванні ран.

Прототип «Зорової труби-телескопу меніскової оптичної системи Грегорі» презентував Сергій Камінський з Астрономічної обсерваторії.

Навчально-науковий центр радіаційної безпеки  КНУ представив розробку Дефектоскопу для неруйнівного контролю якості та відповідності ТУ захисних модулів з карбіду кремнію (винахідник Михайло Заболотний).

Свій проект Програмного комплексу для зовнішньобалістичних обчислень продемонстрували співробітники факультету комп'ютерних наук і кібернетики Ігор Сіренко та Олег Стеля, також свої винаходи представив Осадчий Євген.

Гідрогелеві пов'язки з бактерицидними властивостями для лікування ран різного генезу, Малогабаритний голографічний інтерферометр та Малогабаритну голографічну установку представили науковці хімічного факультету Наталія Куцевол та Микола Давиденко. А представник механіко-математичного факультету Анатолій Кір’єв презентував Прототип датчика кута нахилу.

Нові розробки представили й науковці Військового інституту.

Виставка триватиме з 8 до 11 жовтня 2019 року в Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті, 15.

За матеріалами науково-дослідної частини КНУ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024