Новини

 

КНУ включено до світового рейтингу URAP

06.09.2019

 

 

 

Київський національний університет імені Тараса Шевченка потрапив до цьогорічної версії рейтингу світових закладів вищої освіти за галузями знань від турецького рейтингового агентства URAP.

 

Цього року університетське ранжування відбувалося серед 2500 ЗВО з усього світу за 61 предметною сферою.

КНУ представлено відразу у шести галузевих напрямах:

  • Нанонаука та наноматеріали – 425 місце;
  • Фізичні науки – 525 місце;
  • Хімія – 662 місце;
  • Електротехніка та електроніка – 664 місце;
  • Математичні науки – 687 місце;
  • Технологія – 779 місце.

Варто зазначити, що ще два українські університети увійшли до рейтингу у галузі фізичних наук. Харківський національний університеті імені В.Н. Каразіна посів 739 місце. А Львівський національний університет імені Івана Франка – 998-е.

Університетське ранжування за академічною ефективністю (скорочено URAP), було розроблене в Інституті інформатики Близькосхідного технічного університету в Анкарі (Туреччина) у 2009 році. Рейтинг базується на інформації аналітичного інструменту InCites бібліометричої бази даних Web of Science, яка надається Інститутом наукової інформації (ISI). У рейтингу використовуються дані 2500 закладів вищої освіти з усього світу. Загальний бал кожного ЗВО базується на його ефективності за шістьма показниками: кількість наукових статей, цитування, загальна кількість документів, сукупний вплив статей, сукупний вплив цитування, а також міжнародна співпраця.

Рейтинг URAP охоплює значно більше закладів освіти, ніж інші основні світові рейтинги. І хоча він менш відомий, ніж SRG, ARWU, THE та QS, але цікавий тим, що публікує список 2000 університетів, в той час як зазначені рейтинги охоплюють максимум 700 ЗВО.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024