Новини

 

Китайські партнери зацікавлені у спільних дослідженнях у галузі штучного інтелекту

05.09.2019

Пропозиція про створення україно-китайської лабораторії штучного інтелекту на базі КНУ стала результатом візиту офіційної делегації Університету на чолі з проректором Петром Бехом до провінції Чжецзян (КНР).

Китайська сторона, ознайомившись з результатами досліджень наукових шкіл університету, надіслала лист, у якому пропонує розглянути можливість створення лабораторії штучного інтелекту за фінансової підтримки уряду Китайської народної республіки.

У листі китайські колеги високо оцінили потенціал науковців Університету: «Київський національний університет імені Тараса Шевченка продемонстрував значний досвід досліджень у сфері штучного інтелекту. Зокрема, велике зацікавлення викликає технологія віртуальної людини, розроблена під керівництвом професора Юрія Крака, та технологія стискання зображення професора Олександра Юдіна».

Маємо сподівання, що майбутня співпраця буде плідною, успішною і вигідною для обох сторін та сприятиме подальшому розвитку наукових досліджень у сфері штучного інтелекту.

 

За матеріалами Україно-Китайського інноваційного центру КНУ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024