Новини

 

Молоде поповнення Військового інституту вирушило на вишкіл до «Десни»

12.08.2019

Ще не встигла закінчитись вступна кампанія, а новобранці Військового інституту КНУ вже вирушили у перший військово-польовий вихід до навчального центру «Десна».

За останній тиждень усі новобранці відчутно подорослішали. Щоденні тренування та заняття зробили свою справу – в очах зникла розгубленість, з’явилися розуміння і впевненість.

Звучить команда  і всі як один вже рівняються. Доповідь про готовність до огляду і нова команда: речові мішки до огляду! Керують процесом перевірки курсанти старших курсів – усе відповідно до встановлених правил та норм. Перевіряють кожного згідно з описом визначеного майна. Нічого зайвого. Вага зібраного речового мішка з амуніцією близько 14 кілограмів. Якщо до цього додати бронежилет та шолом – усі 30.

Поруч з курсантами перевіряють і готовність офіцерів збору. Плани-конспекти визначених дисциплін, документацію та технічне забезпечення організації навчального процесу. Особливу увагу новобранців зосереджують на дотриманні правил безпеки під час практичних занять. За три тижні їм потрібно відпрацювати насичену програму із загальновійськових дисциплін: інженерну та вогневу підготовку, нову психологічну смугу перешкод, обкатку важкої техніки, марш-кидок із максимальним навантаженням та спорядженням. Настрій у курсантів піднесений. Усім цікаво, як і що їх очікує попереду, а випробування, як відомо, найкращий спосіб зрозуміти, хто ти і хто з тобою поруч. Ці три тижні для кожного новобранця є визначальними й вирішальними, аби точно зрозуміти правильність свого вибору й перевірити себе на міць як фізичну, так і моральну.

«Важко тим, хто боїться, а той, кому цікаво пізнавати нове і є бажання вчитися, нудьгувати не буде, – говорить майбутній військовий фінансист Костянтин Хохлов. – Мій тато – теж офіцер, і про свій перший польовий вихід не один раз розповідав мені. Буду докладати зусиль, аби й мені було що розповісти своїм дітям».

Нарівні з хлопцями і дівчата. Вимоги до всіх  однакові, тож підготовка вимагає від дівчат трохи більше зусиль.

Лунає команда: «До машини!». І новобранці по одному, із важкими рюкзаками на плечах, рушають до автобусів. Речі  у багаж, самі  у салон. Так починається їхній перший і такий очікуваний, сповнений романтики марш.

 

Сергій Губенко, прес-офіцер ВІКНУ

 Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024