Новини

 

Студенти Університету вибороли нагороди на світовому змаганні з математики

06.08.2019

Студенти КНУ імені Тараса Шевченка вибороли нагороди на 26-х Міжнародних математичних змаганнях для студентів, що тривали з 28 липня по 3 серпня 2019 року у болгарському Благоєвграді.

 

У цьогорічних змаганнях взяли участь 360 учасників, які представляли 77 університетських та національних команд з 40 країн світу.

Україну представляли команди КНУ імені Тараса Шевченка та НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського».

У складі команди Шевченкового Університету було 5 студентів, які під керівництвом Оксани Чернової, аспірантки кафедри теорії ймовірностей, статистики та актуарної математики механіко-математичного факультету КНУ змогли вибороти 4 призові місця та почесну грамоту.

Дипломи за 1 місце отримали Денис Чиргикало, студент 3 курсу факультету комп’ютерних наук та кібернетики та Георгій Іванчик, студент 2 курсу механіко-математичного факультету.

Студенти 2 та 3 курсів механіко-математичного факультету Михайло Бондаренко та Олександра Козачок здобули 2 місце. А Юлія Здановська, студентка 3 курсу мехмату була нагороджена Почесною грамотою.

 

Довідково: у конкурсі можуть брати участь студенти першого, другого, третього та четвертого курсів університету з максимальним віком учасників до 23 років на момент проведення змагань. Учасники розв’язують завдання з алгебри, математичного аналізу, геометрії та комбінаторики, а робочою мовою є англійська. Цьогорічний конкурс був організований Університетським коледжем Лондона, а приймав учасників змагань Американський університет Болгарії.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024