Новини

 

КНУ рішуче засуджує російську агресію проти України

27.11.2018

ЗАЯВА

Вченої ради

Київського національного університету імені Тараса Шевченка,

прийнята на позачерговому засіданні

27 листопада 2018 року

(прийнята одноголосно)

 

25 листопада 2018 року російські військові вчинили збройний напад на кораблі Військово-Морських сил України в районі Керченської протоки. Попри те, що українські кораблі виконували штатне завдання щодо переміщення в пункти дислокації на Азовському морі, вони були атаковані російськими військовими кораблями із застосуванням зброї, що призвело до тяжких наслідків. Серед членів екіпажів кораблів Військово-Морських сил України є поранені, а самих моряків та судна захоплено.

 

Ці дії є черговим актом збройної агресії Російської Федерації проти України, відповідно до Статті 2 Статуту ООН та положень Резолюції Генеральної Асамблеї ООН 29/3314 від 14 грудня 1974 р. щодо визначення агресії.

 

Рада національної безпеки і оборони України під головуванням Президента України Петра Порошенка схвалила рішення запропонувати Президенту України запровадити воєнний стан. Верховна Рада України на позачерговому засіданні 26 листопада 2018 року затвердила введений Указом Президента України режим воєнного стану строком на 30 діб на окремих територіях.

 

Вчена рада Київського національного університету імені Тараса Шевченка як вищий орган колегіального управління:

 

  • рішуче засуджує акт агресії з боку Російської Федерації проти України;
  • вимагає від керівництва Російської Федерації негайного звільнення українських військових моряків та повернення кораблів ВМС України;
  • підтримує запровадження режиму воєнного стану;
  • закликає народ України до згуртованості, витримки та цілковитої підтримки Збройних Сил України;
  • просить світову спільноту всебічно сприяти деескалації ситуації в Азовському морі та в усіх інших напрямках, в тому числі через посилення чинних та накладення нових санкцій на агресора.

 

Вчена рада Університету уповноважує ректора на невідкладне проведення дій, передбачених Законом України «Про правовий режим воєнного стану».

 

Вчена рада Університету закликає університетську спільноту до об’єднання щодо захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Разом ми сильні!

Слава Україні! Героям слава!

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024