Новини

 

Студентський актив на варті якісної освіти

20.07.2018

20 липня 2018 року у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка добіг кінця  тренінг із підвищення якості освіти для студентів-активістів.

Із завершенням курсу привітати молодь та урочисто вручити кожному сертифікати прийшли проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров та директор Науково-методичного центру організації навчального процесу Андрій Гожик.

За три дні учасники тренінгу зрозуміли найважливіше: роль студентів у процесі забезпечення якості освіти в Університеті – неоціненна.

Із фаховими експертами у свої сфері молодь розібралася із низкою питань. Проректор Володимир Бугров розповів про теорію і практику Болонського процесу: в КНУ, методист вищої категорії Сектору моніторингу якості освіти Олена Хруцька ознайомила з європейським простором вищої освіти. директор Науково-методичного центру організації навчального процесу  Андрій Гожик та методист вищої категорії Сектору моніторингу якості освіти Дар'я Щеглюк присвятили свою зустріч зі студентами питанню формування навчальних програм, їхнім описам та участі студентів у цьому процесі.

Один із організаторів тренінгу, заступник голови Студпарламенту з освітніх програм Владислав Сасін на запитання журналіста Центру комунікацій КНУ про те, чи виправдалися очікування від тренінгу, з захватом відповідає: «Очікування не просто виправдалися. Наш задум себе навіть перевершив. Усі завдання, які ставилися перед курсом, було виконано. Ми сподіваємося, що вже з вересня зможемо презентувати наш досвід для якомога більшої кількості студентів, спершу на рівні факультетів та інститутів, далі – на загальноуніверситетському!».

Олег Стойчик, студент 2 курсу механіко-математичного факультету КНУ ділиться: «Зустрічі з нашими лекторами були надзвичайно інформативними і цікавими. Важливо, що вони нам пояснили як можна усунути недоліки у вищій освіті і найголовніше як ми, студенти, можемо долучитися до цього».

«Активна консультативна робота, що тривала три дні, для мене стала важливим досвідом. Нині у молоді недостатньо знань у тому, як можна модерувати якість освітнього процесу, більше того – немає розуміння, що взагалі можна зробити, аби змінити, наприклад, навчальні плани, обрати курси та і загалом як можна робити навчання в Університеті більш модерним. І саме завдяки тренінгу ми отримали низку механізмів як можна змінювати те, що тобі не подобається», – підсумовує учасник тренінгу, студент 3 курсу факультету радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем КНУ Максим Курка.

Тренінг із підвищення якості освіти організували Студентський парламент КНУ, Навчально-методичний центр КНУ і проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров.

Слухачами тренінгу стали 15 студентів-активістів із майже всіх факультетів та інститутів КНУ, серед них були як бакалаври, так і студенти магістратури.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024