Новини

 

Тренінг із підвищення якості освіти в Лунотеці

18.07.2018

«Зміни не приходять, якщо ти їх не кличеш», –  вирішили студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка й організували триденний тренінг із підвищення якості освіти.

І 18 липня 2018 року на базі студентського коворкінгу «Лунотека», що розташований на факультеті радіофізики, електроніки і комп’ютерних систем КНУ, розпочався перший день заходу.

Сьогодні учасники мали нагоду послухати змістовну інтерактивну лекцію Володимира Бугрова «Болонський процес: теорія і практика в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка» і поставити йому запитання, а також обговорити доповіді голови Ступарламенту КНУ Станіслава Гречки, його заступника з освітніх програм Владислава Сасіна та методиста вищої категорії Сектору моніторингу якості освіти Олени Хруцької.

Володимир Анатолійович розповів студентському активу про історію Болонського процесу як структурного і послідовного реформування систем вищої освіти країн Європи, зміну освітніх програм та інституційних перетворень у вищих навчальних закладах Європи.

«Спільна мета Болонського простору – це забезпечення прав особи на якісну освіту, на вільне пересування, на якісне працевлаштування», – зауважив лектор.

Крім того, Володимир Бугров проаналізував шлях України задля приєднання до Болонського процесу, труднощі, що виникали на кожному етапі впровадження цього процесу, і методику, яка допомагала долати різноманітні проблеми.

Після лекції студенти могли поставити проректорові усі запитання, що їх хвилюють. Володимир Бугров у свою чергу не оминув увагою жодне.

Один із організаторів заходу, заступник голови Студпарламенту КНУ з освітніх програм Владислав Сасін ділиться із журналістами Центру комунікацій задумом створення такого тренінгу: «Ідея проведення літньої школи з якості освіти для студентського активу Університету виникла ще навесні. Тоді ми зв’язалися з Володимиром Бугровим і Андрієм Гожиком та розповіли їм про наш задум, разом обговорили програму та інші деталі. І от сьогодні ми тут, а значить, цей проект у нас вийшов».

«Попри те, що я перейшла на 6 курс і мені залишилося навчатися рік, та все ж хотілося дізнатися, що я зі своєю командою можемо зробити, аби студентам, які прийдуть в Університет у наступні роки, було трішки краще й цікавіше навчатися», – коментує подію перша заступниця голови Студпарламенту Тетяна Федорчук.

Організаторами тренінгу із підвищення якості освіти виступили Студентський парламент КНУ, Навчально-методичний центр КНУ і проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров.

До участі в заході були відібрані студенти-активісти майже всіх факультетів та інститутів КНУ, серед яких були як бакалаври, так і студенти магістратури.

Упродовж тренінгу опрацьовуватимуться практичні питання щодо покращення якості освіти, змін критеріїв оцінювання та можливості вибору курсів і впливу самостійно обраних дисциплін на якість освіти; порівнюватимуться співвідношення форми й змісту освіти в Україні та за її межами тощо.

 

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024