Новини

 

Ректор словацького університету відвідав КНУ

19.06.2018

19 червня освітянська делегація зі Словаччини у складі ректора Університету імені Константіна Філософа в м. Нітра Любомитром Зеленецькі,  його дружини  пані Зеленецької та завідувача офісом ректора Паволом Вакошем відвідали КНУ імені Тараса Шевченка. 

В Головному корпусі відбулася зустріч ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леоніда Губерського зі словацьким колегою.  Господар і гості засвідчили взаємну повагу і, в першу чергу, зазначили, що два класичні університети давно і плідно співпрацюють. Особливо активно ця співпраця відбувається з Інститутом філології КНУ. Налагоджені регулярні обміни студентами, викладачами та науковцями. Обидві сторони погодилися в тому, що співпрацю треба розширити і наповнити новим актуальним змістом. Зокрема,  на часі запровадження спільних магістерських програм, наукових проектів і досліджень.

Ректор КНУ Леонід Губерський розповів, зокрема, про відродження в  університеті медичного  напрямку,  про гостру потребу підготовки фахівців для розвитку медицини в багатьох країнах світу. Тож цікавість до цього напрямку підготовки велика, і  вже на першому курсі навчається 660 студентів-іноземців.

Словаки розповіли про свій досвід організації навчання на факультеті соціальних наук та охорони здоров'я, де, крім усього, здійснюється підготовка молодшого медичного персоналу. Цікавим виявився і той факт, що право  безоплатного навчання надається усім, хто навчається словацькою мовою.  Тож  УКФ пропонує широкий спектр навчальних програм  з вибором міжфакультетських. Принагідно треба зазначити, що  у світових рейтингах УФК незмінно утримує місце у десятці найкращих словацьких університетів.

Сторони домовилися про опрацювання спільних пропозицій і спільних дій.

Далі у програмі словацьких гостей більш тісні контакти з Інститутом Філології. До речі, народний ансамбль укреїнської музики «Роксоланія» КНУ отримав від них запрошення на фольклорний фестиваль до м. Нітра.

У зустрічі взяли участь проректор КНУ з міжнародних питань Петро Бех та  начальник відділу  міжнародного співробітництва Андрій Кравченко.  

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024