Новини

 

Нові горизонти Еразмусу

19.06.2018

З 11 до 15 червня 2018 року на факультеті психології з візитом у межах програми Еразмус Плюс Глобал перебували викладачі НОВІА університету прикладних наук, що у Фінляндії. Для студентів, аспірантів та викладачів факультету психології Ірен Вікстрьом та Ніна Весто – старші викладачі кафедри охорони здоров’я – прочитали лекції «Охорона здоров’я та соціальне благополуччя у Фінляндії», «Міжпрофесійне навчання» та «Новітні методи викладання – метод кейсів».

Важливою метою візиту було також відвідання Еразмус-викладачами низки соціальних та медичних закладів, що працюють з хворими дітьми та дітьми, позбавленими батьківського піклування, а також літніми людьми. Такі ознайомчі візити є підґрунтям для відкриття Еразмус програм для студентів НОВІА університету щодо проходження практик у зазначених установах в Україні.

11 червня І. Вікстрьом та Н. Весто провели зустріч із представниками Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні». Під час візиту фінські колеги мали змогу дізнатися  про напрямки роботи організації та познайомитися з волонтерами. 12 червня було організовано поїздку до дитячого центру «Сонячне сяйво», що знаходиться у с. Требухів Броварського району. Там візитери ознайомилися з унікальними програмами по роботі з «важкими» підлітками, серед яких і швейцарська програма «Педагогіка травми». 13 червня викладачі з Фінляндії перебували у дитячому відділенні Київського міського онкоцентру, де працюють психологи-волонтери, підготовлені за сприяння Благодійного фонду «Анкора». Фінські спеціалісти познайомилися з персоналом відділення, нашими волонтерами та методами їхньої роботи. Оскільки І. Вікстром та Н. Весто є авторами програми з підготовки медичного персоналу в університеті НОВІА, вони поділилися власним досвідом роботи у дитячих онковідділеннях та методами навчання, яким вони приділяють найбільшу увагу під час підготовки студентів.Такі ознайомчі візити стали можливими завдяки молодим викладачам та аспірантам факультету психології, які працюють у цих установах – Юлії Оляницькій, Марії Мурадханяні Тарасу Карамушці. Факультет  є співзасновником Благодійного фонду «Анкора».

В якості перекладачів та організаторів перебування викладачів з університету НОВІА в Києві виступили студенти та аспіранти факультету психології, які навчались у Фінляндії та інших країнах Європи і мають гарну спеціальну та мовну підготовку. Це -  Євгенія Ромашова, Сергій Шиковець, Антон Курапов, Олександр і Дарина Іваскевичи, Оксана Субурай та Михайло Суков.

14 червня Еразмус-викладачі відвідали Інститут біології і медицини нашого Університету, де зустрілися із заступником директора Інституту Скрипник Н. В. та викладачами, відвідали дослідницькі та навчальні лабораторії і обговорили можливість співпраці в галузі підготовки студентів медичних спеціальностей.

Культурна програма містила знайомство фінських колег з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка: гості відвідали Головний корпус, ознайомилися з колекціями Музею історії університету та зоологічного музею, а також здійснили прогулянку середмістям Києва.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024