Новини

 

Випуск перших учнів Школи прав дитини

24.05.2018

23 травня 2018 року відбувся випуск перших учнів Школи прав дитини.

Проект був заснований у жовтні 2017 року Центром проблем імплементації європейського соціального права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Задум реалізувався відповідно до меморандуму між Центром і середньою загальноосвітньою школою № 281 м. Києва та відповідає державній політиці утвердження інклюзивної освіти в Україні і розрахований на створення освітнього середовища, що б відповідало потребам і можливостям кожної дитини, незалежно від особливостей її психофізичного розвитку.

Методом інтерактивних занять вчителі Школи прав дитини к.ю.н. Олена Шурин, к.ю.н. Ірина Сахарук, аспірант кафедри правосуддя Анжеліка Ткачук, аспірант кафедри цивільного права Оксана Залізко протягом року ознайомлювали дітей із основними правами та обов’язками людини і громадянина, навчали їх поважати права і свободи інших людей, формувати правовий світогляд, пробуджували в дітях бажання стати активними членами патріотичного громадянського суспільства.

Загалом, протягом року було проведено 9 навчальних занять, під час яких діти вивчали матеріали презентацій, розгадували загадки, кросворди, відповідали на запитання, брали участь в змаганнях, брейн-рингах.

Завдяки своїм старанням, великому бажанню опанувати юридичні знання, маленькі майбутні судді, прокурори, адвокати, нотаріуси ознайомилися із основними галузями права і тепер із легкістю можуть відповісти на питання щодо свого права на освіту, сімейних прав та обов’язків, знають що таке договір дарування, перевезення, спадкування за заповітом, процедуру звернення до суду за захистом своїх прав та багато іншого.

На свій випуск учні Школи прав дитини завітали до Головного корпусу для отримання бажаних та очікуваних атестатів. Із вітальним словом перед учнями виступила заступник декана юридичного факультету, д.ю.н., проф. Олеся Отраднова.

Після цього викладачі вручили атестати своїм учням і подяки директору та вчителям 281 школи, за підтримки та сприяння яких був реалізований таких цікавий та потрібний проект.

 

За матеріалами координатора проекту

к.ю.н. Олена Шурин

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024