Новини

 

Знання, що рятують життя

05.04.2018

За статистикою Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту, щоденно в Україні, в середньому, виникає 128 пожеж.

Лише за два місяці 2018 р. в Україні їх було зареєстровано понад 7 тисяч. 

Цього тижня в Університеті розпочалися заходи теоретичних та практичних відпрацювань пожежної безпеки.

3 квітня в Інституті журналістики відбулася зустріч керівника Відділу пожежної безпеки КНУ Василя Михайловича Тарасенка зі студентами та викладачами. На лекцію зібралося близько 180 слухачів. Корисної інформації забагато не буває: говорили про причини виникнення пожеж, наслідки, до яких може призвести вогонь у приміщенні, правила пожежної безпеки та користування первинними засобами пожежогасіння (пожежними кранами, гідрантами, вогнегасниками). Василь Михайлович зосередив особливу увагу на необхідних діях студентів та викладачів під час виявлення пожежі та правилах поведінки в умовах евакуації з приміщень в екстрених ситуаціях.

4 квітня на механіко-математичному факультеті КНУ теоретичне заняття з пожежної безпеки проводив майор служби цивільного захисту ДСНС України в м. Києві, заступник начальника пожежної частини Павло Вікторович Трикіша. На лекції були присутні начальники служби безпеки корпусів та завідувачів гуртожитків.

Обидва промовці сходяться в єдиному: пожежу завжди легше попередити, ніж ліквідувати. Але у разі виникнення загоряння в жодному випадку не можна панікувати, потрібно думати логічно, діяти чітко та допомагати іншим.

Заходи теоретичних і практичних відпрацювань пожежної безпеки ще триватимуть в Університеті, у рамках цього заплановані навчання та консультування. Подібні акції покликані допомогти уникнути небезпечних ситуацій, зрозуміти справжню цінність людського життя та здоров’я.

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024