Новини

 

В музеї історії КНУ відкрито виставку екслібрисів

21.03.2018

В Музеї історії Університету відкрилась виставка екслібрисів художника-графіка, члена Національної спілки художників України Бориса Романова під назвою «Мій Шевченко».

Автор робіт – лауреат, дипломант міжнародних конкурсів та виставок екслібрисів, учасник понад 40 всеукраїнських і міжнародних художніх виставок та 10 персональних виставок малої графіки.

Екслібрис – книжковий знак, невелика художньо виконана етикетка, де вказано прізвище володаря книги. Нерозривно пов'язаний із книгою та книжковою ілюстрацією, екслібрис нині отримав статус окремого художнього твору – мініатюрного за розміром і лаконічного за змістом.

Шевченкіана займає особливе місце у творчості Бориса Романова. Це тема, в якій художник знайшов себе. До дня народження Кобзаря щороку він створює новий екслібрис. Його Шевченкіана досить оригінальна, не подібна до творчості інших українських майстрів книжкового знаку, які звертались у своїй творчості до постаті Тараса Шевченка.

На виставці представлена 21 графічна мініатюра Бориса Романова. Загалом у творчому доробку художника 400 робіт. Автор присвятив ці книжкові знаки своїм друзям, відомим українським письменникам та науковцям, акторам, музикантам, художникам.

На відкритті виставки були присутні проректор з науково-педагогічної роботи університету Володимир Бугров, радник міністра культури України, заслужена артистка України Анжеліка Рудницька, президент українського екслібрис-клубу Петро Нестеренко, Народна артистка України Світлана Мирвода, голова Київськоїорганізації Національної спілки художників України Віктор Коновал, голова секції декоративно-прикладного мистецтва Національної спілки художників України Володимир Балибердін, художниця Галина Дюговська, працівники Обласного управління культури Луганської області Олена Крикуненко та Ганна Саган, співробітники університету.

Виставка буде експонуватися протягом місяця. Запрошуємо всіх бажаючих.

 Директор Музею історії Університету

Людмила Круглова

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024