Новини

 

Студенти ІФ КНУ зустрілися із добровольцем, вартовим Майдану Зиновієм Медюхом

19.03.2018

Час минає швидко. Оком не змигнемо – наші онуки запитають нас: «Дідусю, бабусю, розкажіть, що було 2013-2014 року?» І ми не маємо права відповісти потім, що жили осторонь.

Із такими словами 16 березня в Інституті філології розпочалася зустріч з добровольцем, вартовим Майдану Зиновієм Медюхом.

«Зеник зі Стрия», як він сам відрекомендувався, безліч разів їздив і продовжує їздити в зону бойових дій на Сході України, аби піднімати бойовий дух наших захисників. Також він є учасником проекту «Пісні, народжені в АТО». У мирному житті навчає спорту та організовує тенісний клуб.

Зиновій Медюх прийшов до студентів ІФ КНУ, щоб встигнути багато чого сказати перед черговою поїздкою на Схід, а також заспівати під гітару найвідоміші свої пісні.

Подію назвали «розмова-здибанка». І справді, не лише співали, а й розмовляли про основні загальнолюдські цінності. Зиновій розповідав і про Революцію Гідності, і про факти з власного життя. Молодий душею, він найбільші надії покладає на молодь. Молодь сама має бути авторитетами.

Бард каже, що війна нині перейшла в ту фазу, коли вона лягає на нас усіх. Себе вважає «закритим штабом інформаційного фронту», і вважає, що кожен може і мусить продовжувати. Кожну мить витрачати з користю та осмисленням. Вчитися, і нехай один свідомий поведе за собою десять, потім – сто, а потім і 10 тисяч! Адже для філологів слово – основна зброя.

Цього дня лунали і веселі, і журливі пісні. Зиновій завершив бесіду легендарною «Молитвою на Різдво», у якій мала дівчинка Оленка сподівається побачити батька живим із війни. «Най вам небо частіше всміхається!» − побажав він своїм слухачам. І зізнався насамкінець розмови, що такі зустрічі для нього – найпам’ятніші, найдорожчі. Коли на Майдані перед тобою півмільйона, ти не бачиш очі кожного, а тут усі близько, і тому не збрешуть. Зиновій Медюх і сам ледь не заплакав наприкінці, коли не спинялися довгі, захопливі оплески гостей.

 

За матеріалами студентки Юлії Кузьменко, розгорнутий текст за посиланням на сайті прес-центру Інституту філології КНУ.

Фото – Валерія Попова

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024