Новини

 

Навчання і сесія студентів-іноземців КНУ

19.01.2018

У календарі – середина  січня, годинник показує о пів на дванадцяту, коридори ННІ «Інститут геології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка заполонили студенти, здебільшого іноземці. У декого з них ще триває навчання, а дехто вже складає екзамени і готується до

двотижневих канікул.

Серед іноземних студентів – громадяни Ірану, Туреччини, Китайської Народної Республіки, Кореї, Грузії і навіть Сполучених Штатів Америки. У КНУ їх готують за чотирма напрямками: медико-біологічним, гуманітарним, економічним, інженерно-технічним.

Ці студенти з різних куточків світу, але є дещо, що їх об’єднує, – в Університеті вони вивчають українську мову. Більше того, студент із Ірану Сеєдданіел Делфанхоссейні говорить, що між собою іноземці намагаються спілкуватися українською, а китаянка Лоу Ячао зауважує: «Українська мова гарна і милозвучна, але важко вчиться».

Дехто зі студентів прибув до України з теплих країн. Грузин Манучар Болквадзе на запитання, чи холодно йому в геологічному корпусі, відповідає: «В корпусі не холодно, холодно в Україні, бо зима. В Грузії зараз тепліше». Він мріє вивчити українську на високому рівні і готується до вступу на факультет комп’ютерних наук та кібернетики КНУ. Хлопець обрав саме цей заклад вищої освіти, бо впевнений, що ніде не отримає кращих знань і практики, ніж тут.

Китаєць Сяо То тішиться, сьогодні він склав черговий екзамен і може спокійно відпочити. «Іспит був важкий, але я дуже люблю викладача і тому довго готувався. Хотів здати гарно», – говорить хлопець.

У корпусі гамірно, як у вулику. Одні студенти щойно отримали хороші оцінки, інші – обговорюють, як правильно вимовляти деякі важкі українські слова, а треті – хвилюються, адже сесія у них триває.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024