Новини

 

Літня школа професійного розвитку з British Council

24.07.2017

Київський національний університет імені Тараса Шевченка вже багато років плідно співпрацює з Британською Радою в Україні.

 

Один із аспектів – взаємодія в рамках проекту «Англійська мова для університетів», започаткованого у 2013 році, коли Міністерство освіти і науки України визначило покращення рівня володіння англійською в університетах як пріоритетний напрямок діяльності. Наразі викладачі, учасники заходів професійного розвитку в рамках самого проекту, провели низку семінарів та презентацій для своїх колег, чим імплементували новітні технології в навчальний процес Університету.

Цього року, від 14 до 19 липня, викладачі Університету взяли участь у роботі чергової Літньої школи, організованої Британською радою, і наповнили літню відпустку інтенсивною змістовною роботою задля професійного вдосконалення. Цьому сприяла бездоганна робота тренерів і менторів, динамічно скоординована Жанною Севастьяновою, менеджеркою проектів із англійської мови, та Надією Удовою, координаторкою проектів із англійської мови.

Мета школи – професійний розвиток викладачів, які прагнуть стати агентами якісних змін у певному ВНЗ. Зазначена мета підпорядкована й загальним цілям проекту, визначеним Британською радою, а саме: сприяти нарощуванню сталого потенціалу в галузі викладання англійської мови, покращувати володіння англійською студентами до рівня В2/С1 відповідно до шкали Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти, допомагати запровадженню стандартів володіння англійською мовою у вищих навчальних закладах України.

До участі в літній школі професійного розвитку було запрошено 16 викладачів Університету за напрямками підготовки :

  • ATE (Academic Teaching Excellence),
  • CiVELT: Essentials,
  • CIVELT: Language of ESP,
  • «Стажування для тренерів».

Висловлюємо щиру подяку Ректорові КНУ імені Тараса Шевченка Леоніду Губерському, проректорові з науково-педагогічної роботи Володимиру Бугрову за сприяння в питаннях професійного розвитку викладачів і підтримку новітніх ідей викладання, які розширюють горизонти ефективної організації навчального процесу з англійської мови за професійним спрямуванням.

Також висловлюємо щиру подяку й побажання подальшої плідної співпраці менеджерці проектів із англійської мови Британської Ради в Україні Жанні Севастьяновій та координаторці проекту Надії Удовій.

 

Кураторка зі співробітництва з Британською Радою,

Наталія Білоножко

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024