Новини

 

Академічна мобільність для молодих науковців: презентації фондів і грантових програм

23.02.2017

21 лютого в Головному навчальному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка пройшов освітній семінар для аспірантів і докторантів «Академічна мобільність для молодих науковців: презентації фондів і грантових програм». У заході взяло участь понад 150 аспірантів, докторантів та здобувачів.

Освітній семінар був організований Відділом академічної мобільності. Для аспіратнтів, докторантів і молодих науковців презентували низку програм і пропозицій від фундацій, урядів і окремих навчальних закладів.

Із вітальним словом до присутніх звернувся проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров, відзначивши не тільки універсальність самого заходу, а й виняткове значення академічної мобільності для всього навчального процесу в КНУ.

Першим із доповідачів виступив завідувач патентно-ліцензійного відділу Микола Ушаков, який презентував освітню ініціативу «Дії Марії Склодовської-Кюрі», ознайомив присутніх із особливостями процесу заповнення й подання документів, а також звернув увагу на потребу ретельної попередньої підготовки проекту й супровідної документації.

Другий спікер, а за сумісництвом – запрошений викладач німецької мови в КНУ, Данні Клаппер представив можливості вдосконалення мовних навичок за підтримки програми DAAD. Із доповіді присутні довідалися про основні види стипендій, а також тривалість потенційного перебування за кордоном у рамках можливостей від DAAD.

Презентацію франкомовних можливостей для наукових стажувань зі всіх спеціальностей у Франції, запропоновану фундацією від Campus France, висвітлила Оксана Ландо.

Представниця Фонду Олександра фон Гумбольдта Світлана Баннікова заохочувала науковців, які здобули науково-освітній рівень PhD, мають публікації іноземною мовою й сертифікат з англійської рівня B2, C1, звертатися за фаховою допомогою до Інформаційного центру КНУ.

Наостанок Валерія Овденко переконала присутніх, що насправді можливостей у сучасному освітньому просторі – безліч, варто просто пильно стежити за термінами подачі документів і готувати їх для участі в тих чи інших програмах заздалегідь. Валерія Овденко презентувала добірку з понад десяти можливостей для науковців різного віку і фаху та й порадила не забувати звертатися за підтримкою безпосередньо до співробітників Відділу академічної мобільності.

 

 Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024