Новини

 

У ННЦ «Інститут біології» завершила роботу VІ Всеукраїнська біологічна школа

23.08.2016

14-21 серпня 2016 року у Навчально-науковому центрі «Інститут біології» КНУ імені Тараса Шевченка за сприяння Міністерства освіти і науки України відбулася VІ Всеукраїнська біологічна школа для обдарованих учнів «Від теорії до практики один крок».

Керівником школи є директор ННЦ "Інститут біології" проф. Л. І. Остапченко, координатором – заступник директора ННЦ «Інститут біології», голова журі Всеукраїнської біологічної олімпіади, доцент Н. В. Скрипник, співкоординаторами цього року виступили молоді викладачі й науковці Інституту: голова Ради молодих вчених ННЦ «Інститут біології»  О. О. Берник та асистент кафедри мікробіології та загальної імунології ННЦ «Інститут біології» М. П. Рудик.

На основі попередніх заявок до навчання було запрошено 70 учнів 8-х – 11-х класів зі всіх регіонів України, більшість із яких є учасниками і переможцями Всеукраїнських біологічних олімпіад, турнірів і конкурсів.

Програма школи включала лекції зі структурної вірусології, генетики та основ статистичного аналізу. Слухачі школи пройшли 5 інтенсивних науково-практичних курсів з анатомії хребетних з основами палеонтології, біохімії та клітинної біології, зоології безхребетних, етології та екології, ботаніки та фізіології рослин, мікробіології та імунології.

Заняття проводили досвідчені викладачі та наукові співробітники  ННЦ «Інститут біології», члени журі Всеукраїнських біологічних турнірів і олімпіадТарас Компанець,  Катерина Афанасьєва, Оксана Берник, Олеся Безсмертна,  Леонід Горобець,  Володимир Горобчишин, Олексій Моргаєнко Юлія Юмина.

Протягом тижня учні опановували сучасну біологічну техніку, знайомилися з правилами препарування хребетних та вчилися препарувати безхребетних тварин, опановували техніку виготовлення мікробіологічних препаратів, власноруч провели ряд біохімічних реакцій, розширили свої знання з ботаніки, відкрили для себе світ палеонтології та ознайомилися з типовими викопними рештками. І як завжди, школа стала чудовою нагодою для спілкування із захопленими біологією однолітками.

Організатори сподіваються, що Біологічна школа, робота якої сприяє професійній орієнтації школярів, пошуку талановитих юних біологів, а відтак - формуванню нового покоління науковців, продовжить свою роботу й у подальшому, знаходячи все більшу підтримку з боку освітянських структур і зростаючу зацікавленість з боку молодого покоління, яке свідомо обирає непростий шлях служіння вітчизняній науці.

 

Заступник директора ННЦ «Інститут біології» Скрипник Наталія

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024