Новини

 

Німецько-український науково-практичний семінар

28.11.2014
19-20 листопада 2014 р. у рамках партнерства між Інститутом імені Гердера Лейпцизького університету (ФРН) та кафедрою германської філології Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка за фінансової підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD) відбувся черговий німецько-український науково-практичний семінар. Під час заходу обговорювалися можливості та перспективи майбутньої співпраці у сфері германістики і, зокрема, сприяння дослідженням молодих науковців. Керівник німецької делегації, проф. Клаус Альтмаєр (Prof. Dr. Claus Altmayer) презентував новий проект Лейпцизького університету, що має на меті налагодити міжнародну співпрацю у галузі підготовки аспірантів у Лейпцигу та Києві з університетами США, Мексики, Бразилії, Південної Африки та Єгипту.

Інший тематичний блок охоплював доповіді про місця та імена-символи історичної пам’яті в німецьких та українських дискурсах (нім. «Erinnerungsorte in deutschen und ukrainischen Diskursen»). Так, доповідь завідуючого кафедрою германської філології, проф. Р.Є. Пилипенка була присвячена імені Тараса Шевченка в сучасних німецькомовних дискурсах. Інші доповіді розглядали імена-символи «Чонобиль», «Друга світова війна» тощо, а також їхню роль в Україні та Німеччині.

Форум був задуманий як дискусійна платформа для молодих київських та лейпцизьких науковців, які б змогли представити свої проекти та досягнення. І молоді українські германісти довели свій науковий рівень, представивши роботи, що відповідали високим міжнародним науковим стандартам.












Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024