Новини

 

Інформаційні дні програми ЄС «Дії Марії Склодовської-Кюрі»

16.10.2014
15 -16 жовтня 2014 р. у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулися Інформаційні дні програми ЄС «Дії Марії Склодовської-Кюрі».
В заході взяли участь проректори КНУ Сергій Вижва і Петро Бех, заступники директорів інститутів та деканів факультетів з наукової роботи, з міжнародного співробітництва, молоді науковці, студенти. Презентувала програму фінансовий директор Виконавчого агентства з питань досліджень Європейської комісії Ольга Дзюбинська.

«Дії Марії Склодовської-Кюрі» є частиною програми «Горизонт 2020» - рамочної програми ЄС, направленої на дослідження та інновації, а також підтримку кадрів зайнятих в цій сфері. 65 000 дослідників скористаються перевагами міжнародної та міжсекторальної мобільності, і отримають привабливі умови праці до 2020 року. Крім того, «Дії Марії Склодовської-Кюрі» - це основна програма ЄС для структурованих кандидатських тренінгів, що профінансує 25 000 кандидатських програм (PhD) протягом наступних 7 років. Генеральний директорат Європейської комісії з питань освіти та культури (DG EAC) координує програму, що здійснюється Виконавчим агентством ЄС з питань досліджень (Research Executive Agency).

Планується, що до 2020 року завдяки програмі «Дії Марії Склодовської-Кюрі» 15 000 дослідників отримають можливість розпочати або продовжити свою кар’єру в Європі. Крім того, заохочуються відрядження в інших частинах світу.

























Фото Тетяни Воротняк

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024