Новини

 

Шевченківський концерт у Мистецькому салоні

06.03.2014
5 березня Інститут філології за сприяння Молодіжного центру культурно-естетичного виховання та Мистецького салону організував концерт з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

В історії світової культури є чимало титанів Духу. Тарас Шевченко – один із них. Адже його творчість – це найвища Академія українського народу, у якій акумульовано минуле, прийдешнє та майбутнє. Аби проникнутися цінностями, що їх утверджував Кобзар, на концерті прозвучали народні пісні на слова Шевченка у виконанні ансамблю української аутентичної музики «Божичі», ансамблю ІФ «Роксоланія», гурту стародавньої музики Тараса Компаніченка «Хорея козацька». Студенти прочитали поезії Тараса Шевченка та виконали сольні твори.

Силу Шевченкового слова відчувають у всьому світі, адже йоговірші перекладені понад 150 мовами. Відомий корейський соціолог професор Сонґ Бок у своїй рецензії на переклади Шевченка красномовно написав: «До цього часу ми майже нічого не знали про Тараса Шевченка. І ось тепер він постав перед нами у своїй величі – і як національний поет, і як талановитий художник. Як геній не лише українського народу, але й усього людства». Це засвідчив і виступ студентки 1 курсу Альони Трипетьон, яка прочитала поезію «Думка» («Вітре буйний, вітре буйний!...») Кобзаря польською мовою під супровід фортепіано.

Слово про Тараса Шевченка виголосили ректор Київського університету імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерський, завідувач кафедри історії літератури та шевченкознавства д.філол.н., проф. Оксана Сліпушко - заступник голови оргкомітету з відзначення 200-річчя Тараса Шевченка.

Кульмінацією вечора стало виконання пісні «Реве та стогне Дніпр широкий» «Роксоланією», до якого долучилися всі присутні.









































Олександра Касьянова, прес-центр Інституту філології

Фото Марини Герліги, прес-центр КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024