Новини

 

Про роль студентів у розбудові України говорили на European Student Assembly

05.06.2023

  Представники українського студентства взяли участь у роботі Європейської студентської асамблеї, яка цьогоріч відбулася в Європейському Парламенті в Страсбурзі 31 травня. 

Європейська студентська асамблея (European Student Assembly – ESA) щороку збирає понад 200 студентів з Європейських університетських альянсів (EUC) для обговорення поточних питань, розробки політичних рекомендацій, їх адвокації серед стейкхолдерів і відповідальних осіб у Європейському Союзі. 

До роботи цьогорічної Європейської студентської асамблеї долучилося у форматі онлайн українське представництво Erasmus Student Network (ESN) – загальноєвропейської студентської організації, яка ставить за мету підтримку й розвиток студентських обмінів. 

Представники ESN Ukraine та студентства Артем Целіков та Дар’я-Асенія Коломієць донесли для учасників Асамблеї контекст, у якому живуть українські студенти під час збройної агресії рф: щоденне руйнування закладів вищої освіти, домівок та цілих міст російськими військами; численні фінансові виклики. 

Були представлені проміжні результати опитування Ukrainian Students Abroad 2.0, де обговорюється роль у розбудові України студентів, що повертатимуться додому після програм академічної мобільності та повних освітніх циклів. 

З промовою також виступила проректорка з міжнародного співробітництва КНУ імені Тараса Шевченка Ксенія Смирнова, яка звернула увагу на важливість посилення співпраці з українськими університетами в рамках Європейських університетських альянсів. 

Учасники Європейської студентської асамблеї привітали програми та ініціативи останнього року, спрямовані на здобуття молодими українцями якісної освіти за умови збереження їхньої ідентичності в рамках програми Erasmus+ та інших, і закликали продовжувати розвивати цю підтримку і надалі, щоб стимулювати розбудову України.

 

ESN Ukraine висловлює вдячність КНУ імені Тараса Шевченка за технічну підтримку в організації прямого ввімкнення.

 

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024