Новини

 

Перемога в конкурсі за вдалий стартап для безбар’єрного туризму

30.03.2023

Анастасія Руднєва, студентка IV курсу географічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, посіла перше місце у щорічному Міжнародному конкурсі стартапів «TourSystemUkrChallenge».

 

Конкурс відбувся 29 березня за трьома напрямами: «Start-up. Tour»; «Start-up. Hospitality»; «Start-up. Restaurant».

Анастасія Руднєва запропонувала на розгляд журі стартап «Кросплатформовий застосунок для інклюзивного та безбар’єрного туризму в Києві як виклик часу – «INCLUSIVE HOSPITALITY KYIV».

Студентка кафедри країнознавства та туризму географічного факультету Університету (завідувачка проф. д.г.н. Ольга Любіцева) спробувала спростувати поширену тезу, що у важкі воєнні часи не до туризму. Навіть якщо бум на подорожі до України ще попереду, після нашої перемоги, то можливості внутрішнього туризму можна розвивати вже зараз. Звісно, з поправкою на вимоги часу.

Проєкт Анастасії передбачає створення мобільного застосунку з доступним інтерфейсом для жителів Києва, людей з інвалідністю та користувачів колісних крісел, які подорожують містом. Науковий керівник Анастасії – к. г. н. Діана Гринюк.

«Нині в Україні триває війна, яка забирає людські життя, ламає людські долі, нівечить людські тіла. Саме тому, створивши додаток, ми хочемо дати можливість людям з інвалідністю та порушеннями опорно-рухового апарату долучитися до різноманітних суспільних активностей, культурної спадщини, музеїв, театрів тощо шляхом здійснення туристичної діяльності. Це вимагає розробки мобільних застосунків для полегшення та урізноманітнення життя людей з інклюзією», – заявлено в презентації проєкту.

Усі стартапи, що пройшли етап відбору, розглядалися конкурсною комісією у форматі публічного захисту в дистанційному форматі. Анастасія Руднєва достойно захистила свою роботу.

У цьогорічному конкурсі також брали участь команди Державного торговельно-економічного університету, Варненського економічного університету (Болгарія), Вищої суспільно-економічної школи у Пшеворську (Польща), Державного університету ім. Акакія Церетелі (Грузія), Університету Гельсінкі (Фінляндія), Академії професійної освіти «Меркур» (Словаччина).

Метою щорічного Міжнародного конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge» є підтримка обдарованої молоді, створення умов для її творчого зростання, активізація науково-дослідної роботи студентів, розвиток і посилення підприємницького духу студентської молоді.

Щиро вдячні організаторам, конкурсній комісії та всім учасникам за такий важливий захід під час війни. Віримо у перемогу! Відбудуємо Україну разом!

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024