Новини

 

Бібліотека Університету готова до викликів сьогодення

30.03.2023

Триває відновлення корпусів та приміщень Університету після ракетних обстрілів. Для підтримки відповідних умов збереження стародруків та рідкісних книг Наукова бібліотека ім. М. Максимовича КНУ отримала допомогу від польсько-американських культурно-освітніх благодійників.

 

Відтепер університетська бібліотека, яка торік зазнала пошкоджень внаслідок російського ракетного обстрілу, буде більш енергетично автономною та готовою до викликів сьогодення. У рамках гуманітарної допомоги книгозбірні було передано п’ять електростанцій ECOFLOW Delta, фотовольтаїчні панелі ECOFLOW до електростанції, обігрівачі та очищувачі повітря. Гуманітарна допомога була придбана за підтримки Фонду Костюшка та Смітсонівського інституту у рамках програми Smithsonian Cultural Rescue Initiative, метою якої є захист культурної спадщини, розвиток інтелектуального потенціалу.

Проректорка з гуманітарних питань Інна Степанець та в.о директора бібліотеки Світлана Каневська суголосні в тому, що підтримка закордонних партнерів є надзвичайно важливою, адже дозволяє забезпечити належні умови для збереження цінних книг. «Окрім цього наші польські та американські друзі змогли наочно побачити масштаби руйнування цивільної інфраструктури рашистами. Такі кроки сприяють руйнуванню міфів російської пропаганди в європейському медійному просторі».

Університет щиро дякує усім небайдужим організаціям та особам за підтримку й допомогу у відновленні!

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024