Новини

 

5 грудня – Міжнародний день волонтерів!

05.12.2022

 

5-го грудня увесь світ відзначає Міжнародний день волонтерів.

Свято було засновано ще у 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН.

 

«Волонтери часто першими діють у кризові періоди, допомагаючи мільйонам вижити, незважаючи на ризики. Їхня робота підтримує нашу загальну людяність».

– Генеральний секретар Антоніо Гутеріш, Міжнародний день волонтера 2017 року.

 

У сучасній Україні волонтерський рух офіційно визнали 10 грудня 2003 року постановою Кабінету Міністрів. Проте волонтерство закладено в генетичному коді українців. Багата традиціями культура нашого народу завжди давала настанови щодо способу життя в українському суспільстві, звичаї ставали законами, якими люди керувались щодня. Одним з них було побратимство – духовне споріднення та взаємодопомога, що забезпечувало допомогу у скрутну годину.

Сьогодення демонструє нам, як високо розвинена волонтерська культура в Україні! Ми маємо ще одну нагоду сказати «Дякую» кожній людині доброї волі. Всесвітню енергію вдячності посилаємо усім, чия найвища професія – творити добро – власними руками, коштами, ресурсами, голосом, словом, талантом, творчістю. До вас, дорогі волонтери, найпершими звертаються за допомогою, адже ми впевнені, що ви обов'язково відгукнетеся.

Величезне спасибі кожному шевченківцю-волонтеру, який наближає перемогу на своєму фронті! Друзі, ви наша гордість!

Волонтерство – це те, що особливо об'єднує українців та світ з Україною. Це наша спільна цінність. Адже ми віримо, що волонтерство складає всепереможну силу добра та людського світла!

Українці – це нація добровольців та волонтерів! Нація добрих людей! Нація переможців! Зі святом!

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024