Новини

 

Допомога НАТО Україні під час війни: освітній фронт

02.12.2022

Про дієвість політики партнерства Україна-НАТО та багатовекторної підтримки України Північноатлантичним альянсом йшлося під час офіційного візиту ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимира Бугрова до штаб-квартири НАТО в Брюсселі 30 листопада – 1 грудня 2022 року.

Зустріч відбулася в межах освітньої співпраці між Україною та НАТО і спрямована на посилення допомоги українським університетам, які попри війну та пошкодження продовжують освітню та наукову діяльність.

Під час офіційних зустрічей ректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров разом з президентом Національного Університету «Києво-Могилянська академія» Сергієм Квітом, ректоркою Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Тетяною Кагановською, ректоркою Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Ольгою Поркуян, професоркою Національного університету «Львівська політехніка» Оксаною Юринець та представниками українських Think tank та громадянських організацій мали нагоду поспілкуватися із високопосадовцями Північноатлантичного альянсу.

Було обговорено низку питань, пов'язаних із досвідом інтеграції інших країн до Альянсу, політичним порядком денним організації. Українських гостей ознайомили з кращими практиками стратегічних комунікацій і заходів публічної дипломатії, а також з особливостями планування політик (з урахуванням потенційних глобальних і локальних загроз і викликів) та їхньої реалізації.

Окремо зосередилися на співпраці в межах наукової програми НАТО «Наука заради миру та безпеки».

«Перебуваючи в самому серці цієї знакової наднаціональної організації, вкотре відчув високий рівень солідарності з українським народом, побачив рішучість всебічно підтримувати Україну в нашій незламній боротьбі проти загарбника. Світ, безсумнівно, з Україною!», – наголошує Володимир Бугров.

 

Фото: Facebook-сторінки Тетяни Кагановської та Володимира Бугрова

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024