Новини

 

У КНУ відкрито залу судових засідань

02.12.2022

 

Навчальна зала судових засідань з’явилася в ННІ права Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Урочисте відкриття спеціально обладнаної навчальної авдиторії, де студенти практикуватимуться у модельних судових засіданнях, відбулося 2 грудня 2022 року у Головному навчальному корпусі Університету.

Меценатом облаштування зали стала юридична компанія EQUITY, яка прагне підтримувати розвиток студентів, попри складність 2022 року.

«Ми пишаємося тим, що є випускниками нашого рідного юрфаку (нині – Навчально-науковий Інститут права) та бажаємо Alma Mater зберегти лідерство серед юридичних шкіл України й у майбутньому. Вважаю, шо важливим аспектом у цьому питанні є поєднання наукових знань та практики в освітньому процесі. Переконаний, що в цій аудиторії тренуватимуться майбутні успішні юристи, які будуть виносити обвинувальні вироки російським військовим злочинцям», – зазначив керуючий партнер EQUITY Law Firm Олег Маліневський.

Зі словами вдячності до випускників, які не забувають про рідний університет звернулася проректорка зі зв’язків з громадськістю Олена Добржанська: «У такий складний час, коли Україна несе тяжкі втрати, ми тримаємо освітній стрій. І завдяки таким інвестиціям у нашу освіту Україна обов’язково відбудується. Буде Перемога, ми вчитимемо в цих авдиторіях наших талановитих студентів, які стануть успішними й відомими в усьому світі юристами».

Директорка ННІ права Оксана Васильченко на відкритті зали наголосила: «Дякую за те, що ми маємо можливість у цей складний час розуміти, що життя триває. Що сьогодні на освітньому фронті ми повинні думати не тільки про те, коли закінчиться війна, а й про те, що ми будемо робити далі. Наше з вами завдання як практиків та науковців – щоб наші студенти бачили можливість зростання тут, в Україні. Щоб вони розуміли, що отримані в Інституті права КНУ якісні знання дадуть їм можливість стати успішними людьми, професіоналами».

Привітали з відкриттям навчальної зали судових засідань в КНУ суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Ольга Ступак; суддя, секретар третьої судової палати Касаційного кримінального Суду у складі Верховного Суду Герман Анісімов; суддя Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич; заступник голови Державної судової адміністрації Сергій Чорнуцький; суддя Великої Палати Верховного Суду Олександра Яновська; суддя Конституційного суду України Ольга Совгиря та заступниця голови Ради суддів України, суддя Господарського суду м. Києва Оксана Марченко, які побажали студентам здобувати найкращі практики під час навчання і, ставши професійними юристами, допомагати Україні та кожному її громадянину досягати справедливості. Також судді висловили вдячність українському юридичному бізнесу, який і в надскладні часи для України свідомий важливості освітнього процесу.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024