Новини

 

Шевченків університет став учасником альянсу європейських університетів EUniWell

10.08.2022

Київський національний університет імені Тараса Шевченка набув членства в альянсі європейських університетів EUniWell (European University for Well-Being)

 

Від імені керівного комітету альянсу EUniWell, директор з розвитку альянсу професор Беатрікс Буссе привітала Шевченків університет з приєднанням: «КНУ – видатна установа. Маючи давні традиції досягнень та успіхів як у викладанні, так і в дослідженнях, університет є провідним академічним та освітнім центром України. В умовах нинішньої кризи перед КНУ постають нові виклики та завдання. Світ, демократія та свобода досліджень і викладання складають основу нашої наукової діяльності в рамках EUniWell. Саме тому особливо важливим кроком на шляху підтримки цих цінностей є те, що КНУ імені Тараса Шевченка став частиною EUniWell в такий важкий для нас всіх час».

Ректор КНУ імені Тараса Шевченка професор Володимир Бугров наголосив на важливості співпраці для обох сторін: «Членство в альянсі EUniWell для нашого Університету є знаковою подією, яка має сприяти розвитку та інституційній співпраці. Це обґрунтований вибір, ключовим чинником якого стала філософія Альянсу. Освітньо-наукове партнерство для досягнення добробуту та цілей сталого розвитку дозволить по-справжньому реалізувати саму сутність Шевченкового університету. Членство в Альянсі – це новий інноваційний досвід для КНУ та нова відповідальність. Після приєднання і наш Університет, і Альянс зміцняться та будуть разом протистояти новим викликам».

Київський національний університет імені Тараса Шевченка має 188-річну історію і підтримує двосторонні партнерські угоди із більш ніж 300 зарубіжними освітніми та науковими установами із 62 країн світу. Як науково-дослідна установа з глобальним охопленням, КНУ зробить важливий внесок у сімю EUniWell, відкриваючи нові горизонти для студентів та співробітників Альянсу.

Головна співробітниця EUniWell по роботі зі студентами Лотте Нагельхаут зауважила: «EUniWell вперше встановив відносини з КНУ навесні 2022 року у відповідь на війну в Україні, при цьому студенти як EUniWell, так і КНУ відіграють центральну роль у спільних зусиллях. На тлі цієї кризи, яка призвела до виїзду за кордон понад п’яти мільйонів людей і серйозно вплинула на вищу освіту в Україні, як ніколи важливо об’єднатися для підтримки, створення та розширення можливостей загальноєвропейської освіти та досліджень на транскордонній основі».

Ставши дев’ятим членом EUniWell, КНУ приєднався до Лейденського університету, Університету Ліннея, Університету Нанта, Університету Земмельвайсу та університетів Бірмінгема, Кельна, Флоренції та Мурсії.

КНУ та партнери EUniWell будуть спрямовувати свої спільні зусилля на покращення добробуту окремих осіб, спільнот та суспільств у Європі та за її межами за допомогою міжнародного обміну, інноваційної освіти та наукових досліджень високого рівня.

Спільні цінності та відкриття нових захоплюючих можливостей для КНУ та інших партнерів Альянсу дозволять EUniWell зблизити Європейський освітній простір та спільно формувати майбутнє, приділяючи більше уваги загальному благополуччю.

 

Довідково: EUniWell розпочав свою діяльність у 2020 році на другому пілотному етапі Ініціативи європейських університетів. Альянс дотримується цілісного, заснованого на знаннях та орієнтованого на дії підходу до благополуччя у відповідь на заклик Ради Європейського Союзу до держав-членів просувати «економіку благополуччя», сприяти благотворній взаємодії між суспільством, економікою та навколишнім середовищем, що веде до підвищення добробуту у всіх цих вимірах. Основна місія EUniWell полягає в тому, щоб пізнати, покращити, виміряти та збалансувати добробут окремих осіб, його власної спільноти та суспільства загалом на основі спільних цінностей Альянсу – демократичних, інклюзивних, спрямованих на підтримку різноманітності, заснованих на сучасних викликах, міждисциплінарних та трансдисциплінарних дослідженнях, підприємництві та співтворчості.

 

За інформацією альянсу європейських університетів EUniWell

Переклад: відділ міжнародних зв’язків КНУ

  Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024