Новини

 

Онлайн-нарада з керівниками структурних підрозділів: підсумки 4 липня

04.07.2022

Про підготовку до інтенсивного етапу Вступної кампанії-2022, особливості й окремі процедури цьогорічного випуску студентів, а також про низку заходів для гарантування безпечної професійної діяльності працівників Київського національного університету імені Тараса Шевченка йшлося під час чергової онлайн-наради адміністрації Університету із керівниками структурних підрозділів, що відбулася 4 липня 2022 року.

Ректор Володимир Бугров окреслив ключові аспекти й можливі проблемні етапи вступних кампаній до Університету за рівнем бакалавра й магістра; закликав колектив Університету особливо сумлінно й відповідально ставитися до професійних обов’язків у розрізі академічної доброчесності; нагадав учасникам наради про внесені до правил прийому до КНУ зміни, із огляду на повномасштабну російсько-українську війну; звернувся до присутніх із пропозицією консультаційної допомоги на час вступних кампаній від Студпарламенту КНУ.

Проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова  відзначила зусилля працівників НДЧ щодо інформаційно-організаційного забезпечення вступної кампанії до аспірантури КНУ. Із закликом посилити промоційні кампанії навчальних підрозділів для вступу закордонних абітурієнтів виступила проректорка з міжнародного співробітництва Ксенія Смирнова. Вона ж поінформувала присутніх і щодо продовження перемовин із закордонними навчальними закладами-партнерами щодо заснування програм подвійного дипломування для підсилення ролі КНУ на міжнародній арені, а також для подальшого зростання привабливості Університету для українських і зарубіжних вступників.

Роз’яснення щодо офіційної процедури випуску українських та іноземних студентів зробив проректор з науково-педагогічної роботи Андрій Гожик. Жвава дискусія зав’язалася щодо питань із видачею оригіналів документів про освіту Очільники навчальних підрозділів, зокрема Оксана Безущак, Валерій Копійка й Микола Макарець порушили питання, які виникають під час безпосередніх звернень цьогорічних випускників. Законодавчо обґрунтовані пояснення, необхідні для вирішення кожної із таких робочих ситуацій, присутнім надали ректор Володимир Бугров, проректор з науково-педагогічної роботи Андрій Гожик, а також проректорка з міжнародного співробітництва Ксенія Смирнова.

Проректорка зі зв’язків з громадськістю Олена Добржанська поінформувала присутніх про розширення співпраці Університету з БО «Герць», завдяки чому вже найближчим часом структурним підрозділам КНУ будуть передані комплекти із надання домедичної допомоги, що суттєво посилить безпеку всіх учасників освітнього процесу; також проректорка анонсувала проведення найближчим часом важливих тренінгів із домедичної допомоги для всіх охочих.

Від імені адміністрації й колективу ректор Володимир Бугров висловив подяку проректорці із фінансово-економічних питань Ользі Білявській і головній бухгалтерці Валентині Денисенко, оскільки завдяки злагодженій роботі підпорядкованих їм підрозділів: «співробітники Університету мають фінансову стабільність, навіть попри ті непрості часи, які зараз переживає Україна». Зокрема, ректор звернув увагу, що наприкінці минулого тижня всі співробітники університету отримали заробітну плату у повному обсязі.

Проректор з адміністративно-господарської роботи Олег Федевич надав інформацію щодо перебігу підготовки корпусів КНУ до опалювального сезону, а також відзвітував про роботи на об’єктах цивільного захисту й у приміщеннях для роботи приймальних і відбіркових комісій Університету.

Наприкінці наради ректор Володимир Бугров ознайомив учасників із результатами робочого візиту представників ректорату до Канівського природного заповідника, зокрема, висловив подяку працівникам цього підрозділу, які не тільки забезпечують його безперебійне функціонування, а ще й допомагають своїми знаннями захисникам України. 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024