Новини

 

Курси підвищення кваліфікації у Навчально-науковому центрі радіаційної безпеки КНУ

24.02.2021

У Навчально-науковому центрі радіаційної безпеки КНУ імені Тараса Шевченка успішно провели навчання та перевірку знань з курсу «Радіаційна безпека при здійснені окремих видів діяльності в сфері використання ядерної енергії» з 15.02.2021 по 19.02.2021 з використанням технологій дистанційного навчання.

Слухачами були 52 фахівці з усіх регіонів держави, які працюють у різних сферах використання ядерної енергії – виробництво, використання джерел іонізуючого випромінювання, поводження з радіоактивними відходами, перевезення радіоактивних матеріалів.

Під час активного професійного спілкування лекторів та слухачів обговорювалися питання радіаційної безпеки в сфері використання ядерної енергії. Враховуючи, що саме медичне опромінення,  використовується для встановлення чи підтвердження діагнозу на COVID-19, проводився порівняльний аналіз використання комп'ютерної томографії грудної клітини та інших новітніх діагностичних процедур. Зацікавленість та жваве обговорення викликали питання системи управління якості, впровадження культури безпеки при виробництві, перевезенні, використанні джерел іонізуючого випромінювання, поводження з радіоактивними відходами.

Слухачами підтверджено ефективність проведення курсу підвищення кваліфікації в дистанційній формі, можливість навчання онлайн названо однією з переваг цього курсу. У відгуках зазначено, що мета та зміст навчання відповідають освітнім потребам слухачів, а лекційний матеріал, поданий компетентними викладачами, дозволяє актуалізувати, поглибити та розширити базу знань і навичок з радіаційної безпеки, отримати ґрунтовну інформацію про діючі вимоги в галузі забезпечення захисту населення та навколишнього середовища від радіаційного випромінювання, ознайомитися з прикладами впровадження принципів культури безпеки на підприємстві. Також учасниками курсів високо оцінено рівень організаційного, навчально-методичного та технічного забезпечення навчального процесу.

Людмила Асламова, директор Навчально-наукового центру радіаційної безпеки                                                                    

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024