Новини

 

«Статистика в смартфоні» – новий сервіс від Держстату

22.02.2021

 

Державна служба статистики України презентувала студентам і викладачам українських закладів вищої освіти мобільний додаток «Статистика в смартфоні», що дозволяє оперативно отримувати офіційну статистичну інформацію.

Представляв додаток голова Державної служби Ігор Вернер, який розповів, що застосунок створено для зручності роботи зі статистичними даними. Інформація подається двома мовами – українською та англійською. Зручний інтерфейс надає можливість  отримувати статистичну інформацію з наборів даних Держстату, розміщених на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних https://data.gov.ua (наразі доступна інформація з 2015 року).

Статистична інформація згрупована за темами (галузями статистики): ВВП, населення, ринок праці, ціни, промисловість, сільське господарство, будівництво, транспорт, торгівля та інші, які відображаються в головному меню.

Користувачі за допомогою додатку можуть:

  • групувати набори даних за темами (галузями статистики);
  • візуалізувати обрану інформацію у вигляді графіків і гістограм за обраними параметрами (показники, класифікації, територія та період);
  • зберігати обрану статистичну інформацію до розділу «Мої набори» для швидкого доступу у майбутньому;
  • поширювати скріншоти із візуалізованою офіційною державною статистичною інформацією через месенджери та соціальні мережі.

Проректор КНУ Володимир Бугров, висловлюючи свої враження про додаток, зазначив: «Ми живемо у світі інформації, і статистика виступає інструментом упорядкування та обробки даних, тому цей продукт стане в нагоді для відповіді на нові виклики, які постають і перед викладачами, і перед студентами різних спеціальностей. Адже завдяки статистичній інформації можна завжди проаналізувати ситуацію, порівняти її з іншими, прийняти рішення, провести наукові дослідження».

 

Наразі додаток працює на ОС Android і безкоштовно доступний для завантаження на Google Play.

 

За інформацією Державної служби статистики України

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024