Новини

 

Проведено пробний дистанційний іспит для іноземних абітурієнтів

20.01.2021

Тестування дистанційного іспиту зі вступу до Київського національного університету імені Тараса Шевченка іноземних абітурієнтів на платформі KNU Education Online відбулося 20 січня 2021 року.

У тестовому іспиті взяли участь 5 китайських абітурієнтів. Випробування відбувалося на базі освітнього центру ХiPei Education, з яким КНУ працює вже  близько 2 років.

До екзаменаційної комісії КНУ входили:  проректор  Петро Бех, завідувачка Підготовчого відділення  Університету Галина Усатенко, заступник завідувача Підготовчого відділення Сергій Фокін та директорка Центру інноваційного розвитку Світлана Березіна. 

Експеримент відбувся у форматі вступного випробування на бакалаврські та  магістерські освітні програми.

Процедура експерименту складалася з двох кроків.

Під час першого – здійснюється ідентифікація абітурієнтів через відповідне програмне забезпечення. Зокрема, порівнюється обличчя абітурієнта з його фотографією у документах.

Другим кроком був, власне, іспит, який складався з тестової частини та інтерв’ювання, що відбувалося у форматі відео-конференції.

«Чому я вирішив вступати саме до Київського національного університету імені Тараса Шевченка? – Мені відомо, що у вашому університеті працюють досить висококваліфіковані викладачі. Мене цікавить напрямок «Комп’ютерні технології». Після успішного завершення навчання я планую повернутися до Китаю, де буду працювати за спеціальністю», – поділився своїми думками один з учасників експерименту під час інтерв’ю.

Результати ж іспиту абітурієнти змогли побачити відразу після його завершення у власних електронних кабінетах.

Варто зазначити, що все це здійснюється за допомогою функціоналу, розробленої в Університеті платформи KNU Education Online, і не потребує застосування інших інструментів.

 

Нагадаємо, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка визначено базою для проведення експерименту з дистанційного вступу та навчання іноземців та осіб без громадянства у 2021 році відповідно до Указу Президента України №210/2020 від 3.06.2020 року «Про вдосконалення вищої освіти в Україні» та наради прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 22.10.2020 року про запровадження єдиної міжвідомчої електронної платформи щодо набору іноземних громадян до закладів вищої освіти України.

 

За матеріалами Центру інноваційного розвитку КНУ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024