Новини

 

Представницю Університету долучено до обговорення сучасної української системи охорони психічного здоров’я України

21.10.2020

Представниця Університету увійшла до складу робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Докторка медичних наук, директорка Інституту психіатрії КНУ імені Тараса Шевченка, старша наукова співробітниця Міждисциплінарного аналітичного центру соціально-економічного добробуту та психічного здоров’я Університету Ірина Пінчук увійшла до складу робочої групи щодо надання психологічної, психолого-реабілітаційної та психіатричної допомоги ветеранам в контексті посттравматичного синдрому Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Установче засідання робочої групи відбулося 15 жовтня 2020 р. У ньому взяли участь народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, наукової спільноти та громадськості.

Голова підкомітету з питань забезпечення епідемічної безпеки, боротьби із ВІЛ/СНІД та соціально небезпечними захворюваннями Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Лада Булах у своєму виступі зазначила, що всі ветерани війни, зокрема, воїни АТО, які виконували свою роботу із захисту України, потрапили у події, що є травматичними для психіки людини. На засіданні робочої групи Ірина Яківна виступила з пропозицією запровадити на теренах України освітню програму для військовослужбовців на тему надання першої психологічної допомоги в умовах несення служби.

У ході робочої групи також було порушено питання сучасної української системи охорони психічного здоров’я в цілому.

 

Міждисциплінарний аналітичний центр

соціально-економічного добробуту та психічного здоров’я

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024