Новини

 

Вручення Подяки Софії Мудрик

06.08.2020

06 серпня 2020 року в КНУ відбулася  зустріч з директоркою Благодійного фонду «Фонд Бориса Колеснікова» Софією Мудрик.  

У ній взяли участь  ректор КНУ академік Леонід Губерський, представники Навчально-наукового центру «Інститут біології та медицини» КНУ завідувач кафедри фундаментальної медицини  доктор медичних наук Вікторія Хоперія, доктор медичних наук, професор Володимир Бульда, директор Центру інноваційного розвитку КНУ, доктор економічних наук Світлана Березіна.

Під час зустрічі ректор Леонід Губерський вручив Подяку Софії Мудрик і висловив  вдячність  «Фонду Бориса Колеснікова» за надання благодійної допомоги у фінансуванні створення аудиторій віртуальної реальності з анатомії та придбання медичних симуляторів для ННЦ «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Леонід Губерський зазначив, що відкриті в Університеті  за сприяння Фонду інноваційна аудиторія віртуальної реальності та лабораторія симуляційного тренінгу значно покращили якість медичних освітніх послуг КНУ та беззаперечно сприяють отриманню найвищого рівня засвоєння навчальних курсів. «Наше з вами співробітництво – це приклад того, як повинні співпрацювати університети та бізнес відповідно до нових вимог законодавства про вищу освіту, щоб сприяти ефективному розвитку освітнього процесу в Україні», сказав ректор.

Софія Мудрик  зауважила, що Фонду надзвичайно приємно співпрацювати з Університетом, адже  мета «Фонду Бориса Колеснікова» інвестувати в розвиток інтелектуального й творчого потенціалу молоді, здійснювати підтримку в реалізації можливостей молодих фахівців. «Беручи участь у модернізації навчального процесу  Університету, ми сприяємо розвитку освіти й науки та просвіти нації», –  підкреслила вона.

Нагадаємо, що 21 лютого 2020 р. в ННЦ «Інститут біології та медицини» КНУ було відкрито  аудиторію віртуальної реальності з анатомії, а 23 червня 2020 р. лабораторію  симуляційного тренінгу. Лабораторія складається з 13 аудиторій, в яких розміщено по 1 медичному тренажеру та приміщення для викладачів. Серед тренажерів варто виділити: Brad тренажер серцево-легеневої реанімації, вдосконалений тренажер-рука пацієнта Smash,  тренажер для внутрішньо м’язових ін’єкцій, хірургічний тренажер, симулятор пологів, тренажер з аускультації зі смартскопом, удосконалений тренажер Training Aid для венепункцій з чотирма венами та інші. Вартість обладнання становить понад 1,5 млн гривень.

Пресцентр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024