Новини

 

У КНУ підписано Меморандум про співробітництво з Асоціацією «Європейська Асоціація Програмної Інженерії»

06.08.2020

5 серпня 2020 року у КНУ за сприяння Центру інноваційного розвитку відбулося підписання Меморандуму про співробітництво між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Асоціацією «Європейська Асоціація Програмної Інженерії».

Відповідно до меморандуму партнерство передбачає:

  • сприяння створенню та впровадження освітніх сервісів;
  • сприяння у підготовці фахівців для цифрової економіки;
  • сприяння розміщенню на інтернет-ресурсах або в друкованих джерелах КНУ та Асоціації інформації, створеної у рамках співробітництва;
  • розробка та впровадження цифрових інновацій з метою підвищення якості освіти;
  • розвиток підприємницької освіти;
  • сприяння організації та проведенню конференцій, візитів, зустрічей, семінарів, форумів, круглих столів, тренінгів, фестивалів, виставок з питань співпраці.

Проректор КНУ з науково-педагогічної роботи (перспективний розвиток) Олександр Рожко наголосив на тому, що започаткована співпраця є перспективним рішенням для подальшого інноваційного розвитку Університету у партнерстві з Асоціацією «ЄАПІ» у таких напрямках як: стажування студентів у провідних сучасних IT-компаніях; розробка короткострокових сертифікованих освітніх програм;  участь у розробці проєкту дуальної освіти; участь у бізнес-інкубуванні; проведення лекторію та реальних кейсів від лідерів галузей; розгляд варіантів розробки сайту університету, платформ, додатків; організацію заходів з метою розвитку підприємницьких навичок для молоді та обізнаності щодо заснування стартапів.

 

Свої пропозиції співпраці із Асоціацією  висловили представники факультетів. Декан механіко-математичного факультету Оксана Безущак, зазначила, що механіко-математичному факультетові цікаво розглянути пропозиції стажування та практики студентів 2, 3, 4-го курсів бакалаврату, а також варіанти курсів-тренінгів.

 

Заступник декана факультету комп’ютерних наук та кібернетики Олена Кашпур висловила пропозицію  створення лабораторії для вдосконалення практичних навичок студентів; генерування конкретних завдань як курсових, дипломних проєктів. Також заступник декана згадала про існуючий договір про дуальну освіту із компанією «Самсунг».

Декан факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем Андрій Нетреба підкреслив важливість підвищення якості освіти, проведення робіт над спільними науковими проєктами, починаючи від 2-3-го років навчання, спільними дипломними проєктами з двома керівниками (від Університету і від Асоціації) для подальшого перспективного працевлаштування студентів.

 

Декан факультету інформаційних технологій Віталій Снитюк підкреслив необхідність викладання практиками повних курсів для студентів та утворення Ради роботодавців.

 

Радник ректора Віктор Волохов запропонував імплементувати програми стажувань студентів у європейських компаніях із подальшим працевлаштуванням саме в Україні.

 

Асоціацію «Європейська Асоціація Програмної Інженерії»  представляли президент Асоціації Владислав Савченко та віце-президент Анатолій Клепач.

 

За словами Президента Асоціації «ЄАПІ» Владислава Савченка, Асоціація «Європейська Асоціація Програмної Інженерії»  це спілка представників сфери IT в Європі і в Україні зокрема. «Її найголовнішими завданнями є організація ведення діалогу між владою, ЗВО та IT-компаніями в питаннях сприяння навчанню в IT, підвищення привабливості українського IT, що є важливим для здобуття досвіду та працевлаштування студентів Університету»  зазначив він.

 

Варто зауважити, що Асоціація активно співпрацює з Міністерством цифрової трансформації України, з яким нещодавно Університет також підписав Меморандум про співробітництво.

 

Пресцентр

 

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024