Новини

 

Перший випуск магістрів програми «Психологія дитинства та сім’ї з основами психотерапії» на факультеті психології

27.01.2020

21 січня 2020 р. на факультеті психології КНУ імені Тараса Шевченка вперше відбувся випуск магістрів за програмою навчання «Психологія дитинства та сім’ї з основами психотерапії».

 

Декан факультету психології член-кореспондент НАПН України, професор І. В. Данилюк разом з викладачами та завідувачкою випускової кафедри – кафедри психології розвитку професором О. І. Власовою привітали випускників та вручили їм дипломи.

 

Це були насичені півтора року навчання, практики, пошуку відповідей на непрості питання, які стосувалися роботи психолога з дітьми та сім’ями. Викладачі магістерської програми радо ділилися своїми знаннями та власним досвідом роботи з клієнтами та групами.

 

За час, поки тривало навчання, студенти вчилися розробляти та впроваджувати корекційні програми, програми для «особливих» діток, проводити психодіагностику з дітьми різного віку, опановували сучасні технології терапевтичної роботи з дітьми, батьками та сім’ями, дізнавалися про алгоритми відкриття власного розвиваючого центру. Багато уваги приділялося також набуттю навичок та вмінь надання психологічної допомоги сім’ї на всіх етапах її розвитку – від підготовки молодят до шлюбу та допомоги вагітним жінкам до консультування родин, обтяжених насильством або залежностями.

 

Варто згадати й про наукові здобутки випускників – перемоги на наукових олімпіадах різного рівня, цікаві дослідження, блискучий захист магістерських робіт!

 

Відтепер наші молоді колеги повністю готові до роботи з найскладнішими випадками, з якими до них будуть звертатися батьки з дітьми та підлітками, сім’ї та подружні пари.

 

P.S.: А вже наприкінці весни цього року розпочинається новий набір до магістерської програми «Психологія дитинства та сім’ї з основами психотерапії». Вас очікує професійна команда викладачів та захоплююче навчання. Ось неповний перелік дисциплін, які викладаються в цій програмі:

·         «Сучасні технології раннього розвитку та психотерапії дитинства»,

·         «Психотерапія за методом В.Оклендер (гештальт-підхід в роботі з дітьми, підлітками та сім’ями)»,

·         «Технології психологічного тренінгу»,

·         «Диференційна психологія розвитку та дитяча патопсихологія»,

·         «Технологія роботи із залежними та співзалежними членами родини»,

·         «Психологія сімейних криз та кризове консультування»,

·         «Супровід сім′ї у кризових ситуаціях»,

·         «Ігрова та біхевіоральна психотерапія»,

·         «Психологія віктимності та суїцидальності» та багато інших.

 

Запрошуємо стати студентами нашої освітньо-професійної програми!

 

Кандидат психологічних наук,

доцент кафедри психології розвитку,

практикуючий дитячий та сімейний психолог

Н. М. Булатевич

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024