Новини

 

Міжнародна конференція IEEE ATIT 2019 у КНУ

26.12.2019

18-20 грудня 2019 р. на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася потужна міжнародна конференція «Передові тенденції теорії інформації» – 2019 IEEE International Conference on Advanced Trends in Information Theory (IEEE ATIT 2019). Організаторами від Університету виступили факультет комп’ютерних наук та кібернетики і факультет інформаційних технологій.

Захід проведений під егідою Інституту інженерів з електротехніки та електроніки (англ. Institute of Electrical and Electronics Engineers, IEEE) – міжнародної організації інженерів у галузі електротехніки, радіоелектроніки та радіоелектронної промисловості, світового лідера в галузі розроблення стандартів з електроніки та електротехніки. Штаб-квартира організації розташована в Нью-Джерсі, США.

Робочою мовою конференції була англійська. Для участі в заході до програмного комітету надійшло понад 190 повнотекстових статей, які пройшли дворівневе «сліпе» рецензування. До рецензування були залучені провідні учені з України та із закордону. Внаслідок рецензування та перевірки на плагіат платформою IEEE CrossCheck Portal було відібрано для участі 109 статей.

Із привітальним словом до учасників звернулися співголови програмного комітету декан факультету комп’ютерних наук та кібернетики, професор Анатолій Анісімов та професор факультету інформаційних технологій Олександр Юдін.

Неабияку зацікавленість викликали пленарні доповіді. Серед спікерів конференції були такі знані у галузі комп’ютерних наук та інформаційних технологій фахівці як: декан факультету інформаційних технологій КНУ Віталій Снитюк, декан факультету інформатики й обчислювальної техніки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» ім. Ігора Сікорського Сергій Теленик, віце-президент Samsung Research & Development Institute Ukraine Андрій Фісуненко, професор Норвезького університету наук та технологій Стіг Оттоссон.

У міжнародній конференції взяли участь учені з Польщі, Норвегії, Китаю, Чехії, Білорусі, а також працівники українських ЗВО та наукових установ: Харківського національного університету ім. Каразіна, Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба, Харківського національного університету радіоелектроніки, Одеського національного політехнічного університету, Національного університету «Запорізька політехніка», Національного університету водного господарства та природокористування (м. Рівне), Донецького національного технічного університету, Хмельницького національного університету, Херсонського національного технічного університету та інших.

Матеріали міжнародної конференції 2019 IEEE International Conference on Advanced Trends in Information Theory (IEEE ATIT 2019) увійдуть до електронного збірника праць, який індексуватиметься наукометричною базою Scopus.

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024