Новини

 

Відбулася зустріч Ректора КНУ з Послом Ірану

12.12.2019

11 грудня КНУ імені Тараса Шевченка відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Іран в Україні пан Манучехр Мораді. Відбулася робоча зустріч ректора КНУ Леоніда Губерського з паном Послом.

В ході зустрічі було висловлено обопільне задоволення нинішнім  рівнем  співробітництва, однак обидві сторони сходяться на думці, що цей процес необхідно суттєво активізувати.

Такі можливості дає і підписана у 2013 році та вже двічі автоматично пролонгована на наступні 5 років Угода з Тегеранським університетом, проте є пропозиція про збільшення терміну навчання студентів  в рамках академічної мобільності в обох ЗВО, особливо магістрів На часі т також  обговорення та запровадження формату подвійного дипломування.

Обговорювалося також питання роботи Центру іраністики при Інституті Філології, діяльності якого надає відчутну допомогу Посольство Ірану в Україні і яку завжди тримає в полі зору особисто Посол Манучехр Мораді.

Велику увагу на зустрічі було приділено організації навчання та побуту студентів з Ірану. На факультетах/ інститутах КНУ навчається 331 громадянин Ісламської Республіки Іран та ще 10 є слухачами  підготовчого відділення. Конкретно і детально було проаналізовано всі аспекти їхньої адаптації в новому для них середовищі, відносинах з викладачами і однолітками, входження у процес здобування освіти в КНУ, обов’язки і права студентів-іноземців.

 Ректор КНУ Леонід Губерський відзначив, що йому особливо приємно бачити вияв  вичерпної уваги, аж до подробиць, з якою особисто  Посол Ірану ставиться  до кожного  конкретного питання, пов»язаного з процесом навчання своїх співвітчизників.

Манучехр  Мораді повідомив, що Посольство Ірану ініціювало створення «Товариства ісламських студентів», що працюватиме  у різних країнах світу, де навчаються іранські громадяни, для вирішення питань комунікації з ними, допомоги у різних питаннях, що виникають зокрема в освітянських та інших процесах.

У зустрічі  взяли участь співробітники Посольства Ірану в Україні, які опікуються питаннями освіти і культури, проректор КНУ з міжнародних питань Петро Бех, завідувач підготовчого відділення Галина Усатенко, завідувач кафедри мов і літератур Близького та Середнього Сходу ІФ Олена Мазепова та інші.

Фото Тетяни Василик

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024