Новини

 

Міжнародна науково-технічна конференція «Штучний інтелект та інтелектуальні системи» (AIIS’2019)

18.10.2019

15-17 жовтня 2019 року у нашому університеті відбулася знакова подія, що засвідчує світовий рівень досягнень української науки і наявність у нашій державі ефективних засобів практичної реалізації високих, проривних технологій.

Факультетом комп’ютерних наук та кібернетики спільно з Інститутом проблем штучного інтелекту МОН і НАН України за підтримки Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій проведено міжнародну науково-технічну конференцію «Штучний інтелект та інтелектуальні системи» (AIIS’2019), присвячену 50-річчю створення факультету.

З вітальним словом виступили директор Інституту проблем штучного інтелекту МОН і НАНУ член-кореспондент НАНУ А. І. Шевченко, декан факультету комп’ютерних наук та кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка член-кореспондент НАНУ А. В. Анісімов, заступник директора Інституту кібернетики ім. В. М. Глушкова НАНУ член-кореспондент НАНУ О. М. Хіміч, академік-секретар Відділення інформатики Президії НАНУ, директор Інституту програмних систем НАНУ П. І. Андон та професор Білоруського державного університету доктор технічних наук  М. К. Буза.

Провідні вчені зі Сполучених Штатів Америки, Канади, України, Білорусі розповіли про досягнення та головні напрямки наукових досліджень, їх практичну реалізацію та застосування практично в усіх сферах сьогодення і завтрашнього життя, співпраці людини з штучним інтелектом. Було розглянуто коло питань, пов’язаних із концептуальними, філософськими та методологічними проблемами створення систем штучного інтелекту, алгоритмічним та програмним забезпеченням інтелектуальних систем, людино-машинною взаємодією, розробкою інтелектуальних робототехнічних і транспортних систем та ін.

Учасники конференції підтримали ідею звернення доповідачів з Integrated Technology Laboratory LLC, USA до Кабінету Міністрів України і, зокрема, до Міністерства цифрової трансформації та Міністерства інфраструктури України про надання державної підтримки створення у нашій країні першого наукового центру проривних технологій AI Powered Cities із залученням іноземних інвестицій від найбільших IT-корпорацій.   

За матеріалом факультету комп’ютерних наук та кібернетики

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024